Vreme urâtă în weekend - Vezi prognoza meteo

Deși suntem în plină vară, sfârșitul de săptămână vine cu vreme instabilă, precipitații și temperaturi sub media acestei perioade a anului.

Vineri, norii şi ploile ţin agenda meteo a zilei, aşa că e bine să aveţi la îndemnă umbrela. Norii întunecă cerul mai multe ore şi lasă averse însoţite de fulgere, tunete şi intensificări de scurtă durată ale vântului la deal şi la munte, local în sud-vestul ţării, dar pe arii mai restrânse şi în celelalte regiuni. Izolat vor fi ploi mai însemnate cantitativ, se vor acumula peste 35 de litri de apă pe mp şi vor fi condiţii de grindină. Maximele termice sunt apropiate de cele normale pentru data din calendar. Vorbim despre valori de la 23 grade în estul Transilvaniei, până la cel mult 31 grade în est.

Şi în Capitală avem parte de o vreme instabilă, cu înnorări şi temporar ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi posibil vânt mai alert. Temperaturile maxime 26, cel mult 27 grade, puțin sub normalul termic al datei din calendar.

Sâmbătă vremea se menține instabilă, cu fenomene asociate instabilităţii atmosferice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, mai ales după-amiază şi în primele ore ale nopţii, când local în est şi în centru, dar şi în zonele de deal şi de munte revin aversele însoţite de descărcări electrice şi scurte răbufniri ale vântului. Izolat vor fi chiar şi condiţii de grindină. În celelalte zone doar pe arii restrânse vor fi astfel de fenomene. Maximele termice se vor situa între 24 grade în estul Transilvaniei şi cel mult 31 grade în vest, dar şi în sud-est.

În Capitală e vreme destul de plăcută în prima parte a zilei, dar după-amiază norii se adună şi până în primele ore ale nopţii sunt condiţii de averse, tunete şi fulgere. După-amiază e mai cald decât vineri, cu maxime în jur de 30 grade.

Duminică, norii cu mare dezvoltare verticală, ce aduc averse locale însoţite de fulgere, tunete şi scurte intensificări ale vântului, preferă orele după-amiezii şi primele ore ale nopţii în sud-vestul ţării, în centru şi în nord-est precum şi zonele de munte, dar pe arii restrânse determină astfel de fenomene şi în celelalte regiuni. În aceste condiţii, regimul termic e suportabil, chiar plăcut. Vorbim despre maxime de la 23 grade în nordul Moldovei, până spre 32 de grade în vest şi în sud-est.

Şi pentru bucureşteni soarele e mai darnic în primele ore ale zilei, dar după-amiază lasă loc norilor ce mai ales spre seară pot aduce averse însoţite de descărcări electrice. Până după-amiază se face destul de cald, meteorologii prognozează în jur de 30 grade.

Săptămâna viitoare debutează cu vreme asemănătoare, adică mai mulţi nori şi local averse, descărcări electrice şi vânt mai alert aşteptăm îndeosebi după-amiază în zonele de deal şi de munte. În restul zilei, dar şi în celelalte regiuni cer variabil şi doar izolat ploi de scurtă dură şi fenomene electrice. Maximele vor fi de la 24 la 32 grade. De marţi până aproape de weekendul viitor avem parte tot de ploi de vară, cu caracter local, dar şi de temperaturi apropiate de cele normale. Deocamdată, canicula ne ocolește.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel