Urmărește emisiunea live


Vreme extremă. Pompierii au intervenit în 11 județe afectate

FOTO: IGSU
FOTO: IGSU

Pompierii din 11 județe au intervenit pentru a limita efectele negative produse de fenomenele meteo extreme. Sute de gospodării au fost inundate, iar nouă persoane au fost evacuate din zone de risc. 

Începând cu luni după-amiaza și până astăzi, în contextul fenomenelor de vreme rea care s-au manifestat în majoritatea județelor țării, pompierii au intervenit 24h/24h în sprijinul populației și autorităților din zonele afectate.

”Efecte au fost înregistrate în 11 județe ( AG, BC, BN, CL, IS, MM, MS, NT, PH, SV și VS), iar misiunile salvatorilor au vizat evacuarea apei din 38 subsoluri și 262 gospodării ale cetățenilor, fiind afectate 45 locuințe. Acțiunile din teren ale pompierilor a făcut ca aceste evenimente să nu se soldeze cu victime în rândul cetățenilor, în acest sens fiind evacuate preventiv 9 persoane din zonele unde exista risc iminent de producere a inundațiilor”, susțin reprezentanții IGSU. 

Unde mai intervin pompierii la această oră

La acest moment, nu mai sunt semnalate situații deosebite care să pună în pericol populația. Singura intervenție în desfășurare are loc în localitatea Negri din județul Bacău, unde pompierii acționează cu motopompe pentru evacuarea apei din două curți.

Pompierii militari rămân la datorie, iar în funcție de evoluția situației din teren, vor interveni cu promptitudine în sprijinul populației, atât pentru înlăturarea efectelor produse de fenomenele meteo nefavorabile, cât și pentru gestionarea situațiilor de urgență care nu fac obiectul atenționărilor hidrometeorologice.

Vezi și: Grupare specializată în trafic de droguri, destructurată. Cum acționau tinerii de 17 și 18 ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel