Urmărește emisiunea live


Vreme extremă. Opt localități rămase fără curent electric

Curent electric
Curent electric

În ultimele 24 de ore autoritățile au intervenit în 14 localităţi din judeţele Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Buzău, Dâmboviţa, Hunedoara, Ilfov, Neamţ, Olt, Teleorman şi Vâlcea.

Echipajele de pompieri au acţionat pentru evacuarea apei din 7 case, 34 beciuri, 164 curţi şi de pe 2 străzi. Totodată, din cauza vântului puternic 3 acoperişuri au fost desprinse de pe clădiri, iar 6 copaci au fost doborâţi pe carosabil.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, în această dimineaţa se înregistrau întreruperi în 8 localităţi din judeţele Harghita şi Iaşi. Pentru remedierea defecţiunilor acţionează mai multe echipe tehnice ale distribuitorilor de energie electrică.

În această dimineaţă echipajele ISU nu mai erau angrenate în misiuni operative de intervenţie, fiind derulate doar evaluări ale pagubelor produse de inundaţiile din această perioadă. În funcţie de evoluţia situaţiei din teren, salvatorii pot acţiona imediat cu motopompe de mare capacitate pentru evacuarea apei din locuinţe, precum şi cu bărci de salvare pentru recuperarea persoanelor surprinse de viituri.

Instabilitatea atmosferică va continua și astăzi

În cursul zilei de astăzi, toată ţara se află sub prognoză de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi de apă însemnate. Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situaţii de urgenţă.

În contextul creşterilor de debite pe mai multe cursuri de apă din ţară, pompierii atrag atenţia populaţiei din zonele vizate să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora.

Totodată, le recomandă cetăţenilor să cureţe rigolele din apropierea locuinţei pentru facilitarea scurgerii normale a apei şi evitarea producerii unor acumulări în gospodării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel