Vreme extremă în Turcia: Vasele de croazieră s-au RĂSTURNAT. A smuls stâlpi de electricitate

Foto: Alexandre Bringer - Pexels
Foto: Alexandre Bringer - Pexels

O furtună a făcut ravagii în vestul Turciei. 

O furtună a provocat vineri haos în regiunile de coastă din vestul şi nord-vestul Turciei unde a dezrădăcinat copaci şi a scufundat numeroase ambarcaţiuni, informează Xinhua. Cel puţin 60 de bărci şi iahturi, inclusiv ambarcaţiuni folosite pentru pescuit şi scufundări, au fost răsturnate în timp ce altele au fost grav avariate în provinciile Izmir şi Balikesir, potrivit media locale.

În imaginile filmate în timpul furtunii şi publicate de media locale pot fi văzuţi locuitori care încearcă să salveze ambarcaţiunile pe cale să se scufunde şi valuri mari care mătură un drum de pe coasta districtului Ayvalik din Balikesir.

Armagan Caylayan, producător de televiziune şi locuitor din Ayvalik, a scris într-un mesaj publicat pe Twitter că regiunea se confruntă cu un dezastru de proporţii. Majoritatea vaselor mari de croazieră s-au răsturnat, iar vântul puternic a smuls stâlpi de electricitate şi a spart ferestre, a spus el, adăugând că numeroşi măslini au fost grav afectaţi.

Cotidianul local Haberturk a relatat că vântul puternic a smuls acoperişuri de pe casele din Dikili, un district din Izmir. Toate serviciile de feribot din provincie au fost sistate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, relatează Agerpres. 

Imagini cu dezastrul produs de fenomenele meteo extreme pot fi vizionate aici

De asemenea, o filmare care arată cum arată mai multe ambarcaţiuni care au fost distruse de furtună pot fi urmărite mai jos: 

 

Vremea a făcut ravagii şi în India

 

Cel puţin 38 de persoane au murit şi alte 90 au fost date dispărute, marţi, după ce un ciclon extrem de sever a lovit coasta vestică a Indiei, ţară care se luptă cu un val letal al pandemiei de coronavirus, relatează agenţia DPA. Ciclonul Tauktae a făcut ravagii în statul Gujarat după ce a atins zona de uscat luni seară, deteriorând locuinţe, dezrădăcinând copaci, doborând stâlpi de înaltă tensiune şi forţând un număr important de locuitori să se refugieze în adăposturi.

Tauktae a măturat state situate în zona de coastă din sudul şi vestul Indiei începând din weekend şi a trecut luni foarte aproape de centrul financiar, Mumbai. Furtuna a slăbit din intensitate marţi, însă milioane de oameni au rămas fără energie electrică în Gujarat şi în statul vecin, Maharashtra, au anunţat autorităţile, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel