Vreme extremă în România. Pagube și inundații puternice în 34 de localități. 3000 de pompieri au intervenit

Inundații. FOTO: ISU Maramureș
Inundații. FOTO: ISU Maramureș

Peste 3000 de pompieri au intervenit în sprijinul populației ca urmare a fenomenelor meteo nefavorabile. 

În ultimele 24 de ore, peste 3000 de pompieri au intervenit în 34 de localități din 16 județe ( AB, BC, BH, BN, BV, BZ, CS, GL, HD, HR, MM, MS, NT, PH, SJ și TM) pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente și vântul puternic.

În cursul zilei de ieri și pe timpul nopții, salvatorii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 49 case, 119 curți, 133 de beciuri/subsoluri, 1 anexă gospodărească, 4 străzi, 2 operatori economici, 1 instituție publică, 1 pasaj rutier și 2 podețe. Totodată, din cauza vântului puternic, 4 copaci  au căzut pe carosabil și a fost nevoie de intervenția echipajelor de pompieri pentru degajarea acestora. 

Situații deosebite au fost înregistrate în județele Prahova și Maramureș

În localitatea Bușteni din județul Prahova o persoană a fost surprinsă de o viitură formată în zona munților Bucegi – Valea Caraiman. Din fericire, victima a reușit sa se autoevacueze, până la sosirea echipajelor de intervenție, iar în urma evaluării medicale efectuate la fața locului, s-a constatat că aceasta nu prezenta leziuni.

O situație deosebită a fost înregistrată și în localitatea  Săliștea de Sus ( județul Maramureș), zonă în care  circa 100 de gospodarii au rămas izolate, din cauza surpării carosabilului. Întrucât accesul către gospodarii se realizează doar pietonal, pompierii, împreună cu autoritățile locale,  desfășoară misiuni de sprijin pentru populație și de refacere a părții carosabile afectate. 

Trafic rutier afectat

De asemenea, din cauza fenomenelor de vreme rea, traficul rutier a fost temporar afectat pe 3 drumuri naționale (DN 17C/BN, DN 10/BZ și DN 17B/NT ) și 2 drumuri județene ( DJ 592/BN și DJ 188/MM ) din cauza apei și aluviunilor de pe carosabil. Echipaje specializate au acționat în teren pentru remedierea situației în cel mai scurt timp și reluarea traficului în condiții de normalitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel