Vrei să te muți în România după mai mulți ani petrecuți în străinătate? Cum poți aduce acasă bunurile agonisite?

Sursa foto: freepik.com
Sursa foto: freepik.com

Vine timpul când unii dintre românii plecați la muncă în străinătate își doresc să revină pentru totdeauna în țară. Motivele pot fi diverse: dorul de casă, o problemă personală sau, de ce nu, pentru a deschide o afacere.

 

Și cum e firesc, după mai mulți ani de muncă în străinătate, românii au agonisit diverse bunuri, de la mobilă, electrocasnice, haine și multe alte lucruri necesare într-o gospodărie, pe care trebuie să le aducă în România.

Instituția responsabilă de controlul vamal al introducerii bunurilor în România este Direcția Generală a Vămilor, subordonată ANAF.

Românii care se întorc în țară pentru totdeauna trebuie să știe că există anumite proceduri privind aducerea în România a bunurilor personale.

Bunurile personale precum: haine, mobilier, autoturisme, electrocasnice, cărți, dispozitive electrice și altele, importate de persoanele fizice care își mută reședința obișnuită dintr-o țară terță pe teritoriul vamal al Uniunii sunt admise fără plata taxelor la import.

Pentru unele bunuri nu se acordă scutiri vamale!

Este important de știut că sunt scutite de taxe vamale bunurile personale care s-au aflat în posesia și, în cazul bunurilor neconsumabile, în folosința persoanei respective la domiciliul sau reședința anterioară cu cel puțin șase luni înaintea schimbării și la bunurile care sunt destinate aceluiași scop la noul domiciliu sau reședință.

Scutirea poate fi acordată persoanelor al căror domiciliul sau reședință a fost în afara teritoriul vamal al Uniunii pe timpul unei perioade neîntrerupte de cel puțin 12 luni.

Mai multe detalii AICI.

Nu se acordă scutiri pentru: produsele alcoolice, tutun sau produsele pe bază de tutun, mijloacele de transport comerciale, articolele folosite în exercitarea unei ocupații sau profesii, altele decât instrumentele portabile utilizate în artele aplicate sau liberale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel