Focșani, spital. Achiziție aparat digital ultraperformant

Spital
Spital

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sf Pantelimon' din Focşani a fost dotată cu un aparat digital pentru scopie ultraperformant, care permite scanarea pacientului în orice poziţie şi elimină timpii mari de aşteptare pentru developarea imaginilor, au anunţat, joi, reprezentanţii unităţii medicale. 

'Este vorba de un aparat digital pentru scopie ultraperformant, care permite scanarea pacientului direct pe targă, atât pe orizontală cât şi pe verticală, fără ca bolnavul să fie mişcat în diverse poziţii şi deci, ulterior traumatizat. Filmul digital este transmis în timp real pe calculator şi orice medic din spital care doreşte să vadă rezultatul scanării îl poate accesa, introducând numele pacientului. Sunt eliminate astfel vechile radiografii, cu timp de aşteptare mare pentru developarea filmelor', a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al spitalului judeţean, Alina Cosma.

Achiziție din fonduri europene

Potrivit reprezentanţilor spitalului, aparatul a fost achiziţionat print programul Ministerului Sănătăţii de 'Dotarea cu aparatură medicală modernă a Unităţii de Primiri Urgenţe Focşani', finanţat prin programul Operaţional Regional 2014-2020. Aparatul a fost deja instalat la UPU şi aşteaptă doar autorizarea de către Comisia Naţională pentru controlul Activităţilor Nucleare pentru a intra în exploatare (CNCAN). Spitalul Judeţean Focşani a mai beneficiat, începând cu anul 2015, de un proiect de investiţii al Ministerului Sănătăţii, în valoare de circa 25 de milioane de lei, care a vizat dotarea cu aparatură medicală modernă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel