Vrancea: SJU Focşani încearcă să găsească medici la târgurile de joburi de profil din ţară

Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sf. Pantelimon' (SJU) din Focşani şi-a propus să găsească medici noi la târgurile de joburi de profil din ţară şi să-i aducă la Focşani pentru a putea completa organigrama unităţii medicale, potrivit managerului Constantin Mândrilă. 

'Deşi spitalul a angajat în ultima perioadă mai mulţi medici, suntem în continuare deficitari pe anumite specializări, acolo unde de altfel sunt probleme în toată ţara. Suntem încă deficitari pe Cardiologie, Interne, Medicină de Urgenţă, Hematologie, Nefrologie, Chirurgie Vasculară sau Neurochirurgie. Am participat săptămâna trecută pentru prima dată la un târg de joburi pentru medici la Bucureşti, iar sâmbătă vom merge la un târg de joburi la Iaşi şi poate reuşim să cooptăm medici şi din acest centru universitar pentru a-i aduce la Spitalul Judeţean din Focşani', a declarat Constantin Mândrilă.

Potrivit acestuia, mai mulţi medici care au participat la târgul de joburi de la Bucureşti s-au arătat interesaţi să vină la Focşani. 'Deşi foarte mulţi medici îşi caută un job în străinătate, sunt şi unii care îşi caută un job în ţară şi au trecut şi pe la standul nostru. Unii au fost încântaţi de spitalul nostru, au luat cartea de vizită şi aşteptăm să ne contacteze şi să vină la noi să le prezentăm spitalul şi să gândim împreună o viitoare colaborare.

Chiar astăzi (marţi - n.red.) am primit telefon de la un medic care urmează să se înscrie la concurs pentru un post pe care l-am scos deja la concurs. Mai avem o promisiune a unui medic chirurg vascular care ne-a promis că vine săptămâna viitoare să discutăm şi eventual să scoatem postul la concurs pentru a se putea înscrie. Au fost şi alţi medici interesaţi, dar am rămas la stadiul de discuţie', a spus managerul spitalului judeţean.

Pentru că dotările spitalului sunt importante, dar nu întotdeauna de ajuns pentru a-i atrage pe medici la Focşani, conducerea spitalului încearcă să-i motiveze pe specialişti şi prin alte mijloace. 'Medicii vin cu lucrurile învăţate şi vor să ştie dacă le oferim locuinţă, primă de instalare sau de stabilitate şi atunci noi încercăm să satisfacem şi aceste deziderate. Unii medici care au venit la noi şi-au depus dosarul la primărie pentru o locuinţă, deşi ulterior au preferat o chirie cât mai aproape de spital. Sunt convins că vom găsi variante pentru a putea accesa o chirie din fondul locativ de stat', a precizat Constantin Mândrilă. În ultimul an, Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani a angajat 10 medici de diverse specializări, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel