Vrancea: Peste 200 de hectare de teren vor fi atrase în intravilanul municipiului Focşani prin noul PUG

Peste 200 de hectare de teren din împrejurimile municipiului Focşani vor fi atrase în intravilanul oraşului, prin noul Plan Urbanistic General (PUG), potrivit primarului Cristi Misăilă.

'Prin noul PUG, vom atrage în intravilanul municipiului Focşani peste 200 de hectare de teren din împrejurimile oraşului, circa 120 de hectare numai din zona Mândreşti. De asemenea, prin PUG se propune atragerea în intravilan a zonelor unde au fost construite anexe a exploatărilor agricole în extravilan, şi anume zona Vlad Ţepeş, Militari şi zona de nord a municipiului.

Prin această măsură le dăm posibilitatea celor care au construit în aceste zone să intre în normalitate', a declarat vineri, pentru AGERPRES, Cristi Misăilă. În extravilanul oraşului Focşani s-au ridicat, în ultimii ani, foarte multe construcţii, multe dintre acestea fără autorizaţii de construcţie sau cu statut de anexă agricolă, cu un nivel de taxare foarte ridicat.

'Multe suprafeţe de teren din extravilanul oraşului Focşani au fost folosite în ultimii ani de cetăţeni pentru construcţia unor anexe gospodăreşti, care sunt în fapt locuinţe. Aceste construcţii agricole în extravilan au un nivel de taxare de până la patru ori mai mare decât locuinţele construite în intravilan. Plus că oamenii întâmpină dificultăţi atunci când doresc să îşi facă acte de identitate', a precizat primarul. O altă problemă care ar putea fi rezolvată prin atragerea acestor suprafeţe de teren în intravilanul oraşului este aceea a spaţiului verde din Focşani. Potrivit normativelor europene, fiecare focşănean ar trebui să dispună de cel puţin 26 mp de spaţiu verde, dar, în prezent, spaţiul verde depăşeşte cu puţin 10 mp pe cap de locuitor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel