Vrancea, muniție din al Doilea Război Mondial

Vlad Manolache / 01 aug 2018 / 04:59 Salveaza PDF Comentarii
Proiectile descoperite în Vrancea
Descriere foto: Proiectile descoperite în Vrancea

Un "căutător de comori" a găsit muniție din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Mai multe elemente de muniţie provenind din cel de-al Doilea Război Mondial au fost descoperite pe raza judeţului Vrancea, printre acestea numărându-se două grenade şi mai multe cartuşe găsite de un "căutător de comori", informează Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). 

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de marţi echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani a intervenit pentru preluarea unei grenade defensive şi a unui proiectil exploziv calibru 76 mm, descoperire în satul Doaga, comuna Garoafa, în urma unor lucrări de igienizare a unui teren aflat în proprietatea unui agent economic. 

Reprezentanţii ISU Vrancea au menţionat, de asemenea, că un "cunoscut căutător de comori", Sandu Ionel, a găsit în Crângul Petreşti, cu ajutorul detectorului de metale, două grenade defensive şi 80 de cartuşe calibru 7,92 mm. 

"Proiectilele descoperite au fost preluate şi transportate în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii", au precizat reprezentanţii ISU. 

Aceştia avertizează persoanele care descoperă întâmplător elemente de muniţie neexplodată că trebuie să anunţe imediat organele de Poliţie sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, la numărul unic 112. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23