Vrancea: Zece puncte de prim-ajutor în Focşani, în contextul caniculei

Zece puncte de prim-ajutor s-au înfiinţat, începând de miercuri, în diverse locaţii din municipiul Focşani, unde cetăţenii pot primi servicii medicale primare şi apă, pentru a diminua riscul apariţiei unor complicaţii cauzate de expunerea la temperaturile ridicate din această perioadă, a informat primăria Focşani.

'Întrucât în Focşani se înregistrează temperaturi foarte ridicate, de peste 35 de grade Celsius, şi un indice de confort termic ce depăşeşte 80 ITU, Primăria Municipiului Focşani, prin Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi Şcoala Postliceală 'Hypocrate', organizează mai multe puncte de prim-ajutor.

Acestea vor putea fi găsite, începând de miercuri, în faţa primăriei, în Piaţa Moldovei, Piaţa Sud, Parcul Central, Piaţa Unirii, Gara Focşani, Autogara Focşani, Parcul Teatru, Parcul Bălcescu şi în Parcul Schuman, între orele 12,00 - 17,30, astfel încât cetăţenii din tot oraş să poată primi, în caz de nevoie, chiar şi unele servicii medicale primare.

Faţă de anii precedenţi, am luat măsura creşterii numărului de puncte de prim-ajutor, ca să venim în sprijinul cetăţenilor şi să eliminăm, pe cât posibil, apariţia unor complicaţii cauzate de expunerea la temperaturile ridicate din această perioadă', se arată într-un comunicat al Primăriei Focşani. Potrivit sursei citate, prin aceste puncte focşănenii vor beneficia şi de apă plată şi apă minerală, deoarece, din cauza caniculei, gradul de deshidratare este foarte ridicat, ceea ce poate duce la probleme de sănătate, mai ales în cazul persoanelor în vârstă sau cu tulburări cardiace. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel