Vrancea: CJ demarează lucrările pentru reabilitarea unei clădiri care adăposteşte mai multe servicii comunitare

Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea a anunţat, vineri, demararea lucrărilor pentru reabilitare energetică şi lucrări conexe al unei clădiri din Focşani care adăposteşte mai multe servicii comunitare de utilitate publică, proiect în valoare de aproape 3,5 milioane lei, finanţat din fonduri europene.

'CJ Vrancea va demara lucrările pentru 'Reabilitare energetică şi lucrări conexe la corpurile C5, C6 şi C7, str. Cuza Vodă nr. 56'. Beneficiarii acestei investiţii sunt Serviciul Public Comunitar Judeţean pentru Evidenţa Populaţiei, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor şi Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Vrancea. Valoarea totală a proiectului este de 3.494.624,97 lei, din care finanţarea nerambursabilă pentru implementarea proiectului, din fonduri europene şi din bugetul naţional este de 3.412.137,51 lei, reprezentând 98% din valoarea totală eligibilă aprobată ', a declarat vicepreşedintele CJ Vrancea, Dănuţ Cristian.

Beneficiarii acestui proiect sunt cei 100 de angajaţi care îşi desfăşoară activitatea în clădire, dar şi circa 1.000 de solicitanţi de servicii zilnic. În cadrul acestui proiect, vor fi executate lucrări pentru izolarea termică a clădirii prin înlocuirea tâmplăriei exterioare şi anvelopare, înlocuirea instalaţiei termice şi a instalaţiilor sanitare, izolarea planşeurilor, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice pentru consum propriu, reabilitarea şi modernizarea sistemelor de climatizare şi a instalaţiei de iluminat.

Proiectul urmăreşte reducerea cu minim 40% a consumului anual de energie primară până la valori de sub 69 kWh/mp/an şi a consumului de gaze cu efect de seră pentru cele trei corpuri de clădire. Potrivit reprezentanţilor CJ Vrancea, lucrărilor vor fi executate etapizat, pentru a nu perturba activitatea serviciilor de emitere a certificatelor de stare civilă, a cărţilor de identitate, a cărţilor de alegător, a permiselor de conducere şi înmatricularea vehiculelor. Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, iar perioada de implementare a proiectului este de 44 de luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel