Vrancea: Aproape 90 de familii cu copii dintr-un cartier din Focşani, fără căldură în prag de iarnă

Aproape 90 de familii, majoritatea de etnie romă, care locuiesc cu chirie în câteva blocuri sociale din cartierul Sud al municipiului Focşani vor întâmpina şi această iarna fără căldură şi cer primăriei branşarea la reţeaua de termoficare a oraşului, potrivit reprezentanţilor Partidei Romilor.

'Noi am făcut mai multe adrese către primăria municipiului Focşani şi le-am cerut să ia act de situaţia în care trăiesc aceşti oameni, pentru că oamenii plătesc chirie acolo. Aşteptăm ca primăria să ia măsuri privind căldura. Odată ce sunt chiriaşi, trebuie să primească şi condiţii conform standardelor de locuire. Vorbim despre 89 de familii, majoritatea de etnie romă, cu foarte mulţi copii. Oamenii trăiesc cu teama că vor fi evacuaţi şi de acolo. Sunt şi persoane cu diverse probleme grave, persoane cu handicap, SIDA etc, care locuiesc acolo şi care se află într-un risc foarte mare de sănătate. Nu mai vorbim de faptul că băile sunt la comun, femei, bărbaţi, copii, o baie pe palier', a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Vrancea, Constantin Toader. Acesta susţine că romii sunt folosiţi ca masă de manevră în campaniile electorale şi sunt ignoraţi în restul timpului.

'Au trecut 30 de ani de la Revoluţie şi noi continuăm să fim ignoraţi. Probabil că nu se doreşte. Nu se poate într-un oraş atât de mare, cu atâtea instituţii, să nu avem un reprezentant al romilor nicăieri. Nu avem reprezentant nici la prefectură, nici la primărie, pe nicăieri. Nici mediator şcolar, nici mediator sanitar, suntem pur şi simplu lăsaţi de izbelişte. Suntem buni doar atunci când vin campaniile electorale. După ce şi-au luat scaunele, romii nu mai sunt buni la nimic', a afirmat Toader. Reprezentanţii primăriei spun că familiile care s-au mutat în aceste locuinţe sociale ştiau că nu există branşament la căldură, dar problemele au început să apară după ce aceştia au fost puşi să plătească curentul.

'Aceste persoane se încălzeau pe bază de energie electrică plătită de primărie. Anul acesta am început să le facturăm energia electrică, pentru că înainte factura era plătită de administraţia locală. Şi dintr-o dată au ieşit cu această problemă. Noi avem două proiecte de reabilitare termică a acestor blocuri, dar aşteptăm ca Guvernul să deschisă liniile de finanţare. Nu avem alte variante. Nu cred că este o problemă, momentan găsesc surse alternative de încălzire. Pentru cei care au probleme de sănătate, vom găsi soluţii', a declarat, pentru AGERPRES, primarul Cristi Misăilă. Primarul afirmă că nu este vorba de discriminare, pentru că acolo nu locuiesc doar persoane de etnie romă. 'Nu fac discriminare. Acolo nu sunt doar persoane de etnie romă. Dar nu putem să tolerăm pe cei care tulbură liniştea şi ordinea publică sau pe cei cărora nu le place munca. Toţi cei care sunt amendaţi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice de două ori vor fi evacuaţi. Nu puteam să terorizăm un cartier întreg din cauza unora', a spus primarul, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel