Vouchere sociale de Crăciun, pentru pensionari. Ce condiții trebuie îndeplinite

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Pensionarii care nu au ce pune pe masă şi sub brad de sărbători pot primi ajutor în bani de la stat.

O nouă categorie de vouchere sociale le sunt acordate pensionarilor din municipiul Botoșani care întrunesc mai mutle condiţii, printre care: au peste 65 de ani şi un venit net lunar provenit dintr-o singură pensie sau din pensii cumulate, dar care nu depășesc valoarea de 1.020 de lei pe lună. Aceste vouchere sociale sunt în valoare de 100 de lei şi se acordă de două ori pe an, înaintea sărbătorilor de iarnă, respectiv a celor pascale.

Cererile pentru a benficia de aceste tichete trebuie depuse la sediul Direcției de Asistență Socială Botoșani, din strada Săvenilor nr. 12, începând cu data de 14 noiembrie 2022. Cererile trebuie să fie însoțite de copia actului de identitate și cuponul de pensie din luna anterioară. Tichetele vor putea fi ridicate tot de la sediul Direcției de Asistență Socială Botoșani începând cu 21 noiembrie 2022.

Ce faci dacă nu te poți prezenta personal să ridici tichetele

În situația în care beneficiarul nu se poate prezenta personal pentru a ridica aceste vouchere sociale, reprezentantul său legal o poate face în locul lui. Reprezentantul legal va trebui să prezinte atât actul său de identitate, cât și al beneficiarului, în original, notează România TV

Cine poate primi vouchere de Crăciun

Pentru a beneficia de aceste tichete, pensionarii trebuie să bifeze câteva criterii de eligibilitate: au peste 65 de ani şi un venit net lunar provenit dintr-o singură pensie sau din pensii cumulate, însumate cu 1/12 din valoarea netă a dobânzii anuale aferente depozitelor bancare deținute de titular, mai mic sau cel mult egal cu nivelul indemnizației sociale stabilită anual prin legea bugetului de stat, multiplicată cu coeficientul de 1,02, respectiv 1.020 de lei.

Persoanele care solicită aceste tichete nu trebuie să aibă venituri din beneficii de asistență socială pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale şi nici indemnizații cuvenite persoanelor cu handicap grav sau accentuat. Cu ajutorul acestor vouchere, pensionarii pot achiziţiona alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, medicamente și servicii medicale sau de curățenie. Menţionăm că aceste produse şi servicii nu se pot achiziţiona decât de la unitățile din lista care va fi distribuită pensionarilor odată cu înmânarea tichetelor.

Cât timp se vor mai acorda tichetele sociale de 250 de lei

Românii din categoriile defavorizate vor mai putea accesa tichetele sociale în valoare de 250 de lei inclusiv în primele şase luni din anul 2023, a anunţat Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Dar există posibilitatea ca aceste vouchere să fie distribuite până în anul 2027, dacă vor mai exista bani din bugetul fondurilor europene. MIPE a început la 10 iunie distribuirea primelor carduri pe care sunt încărcate ajutoarele sociale în valoare de 250 de lei, acordate o dată la două luni, până la finalul anului, prin programul „Sprijin pentru România”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel