EXCLUSIV  Vouchere de formare. Tania Grigore: Mai avem nevoie de aviz de la Ministerul Justiției

Foto ilustrativ / Imagine de StartupStockPhotos de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de StartupStockPhotos de la Pixabay

Tania Grigore, directorul Direcției Politici de Ocupare, Competențe și Mobilitate Profesională a Ministerului Muncii și Protecției Sociale, a dat o veste bună privind voucherele de formare, la dezbaterea online „Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”.

Mihai Talpoș, co-fondator Școala Informală de IT, a amintit la dezbaterea DC Media Group „Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”, de inițiativa instituirii unui sistem de vouchere de formare, care să sprijine toate domeniile de reorientare și recalificare profesională.

„Cred că poate constitui o soluție interesantă. Franța face asta de ceva vreme, sprijinul putând merge până la echivalentul a 7.500 de euro, „cheltuibili” de persoanele adulte, doar cu scopul efectuării unor cursuri de orientare profesională acreditată.”, a explicat Mihai Tolpoș.

Despre ideea „voucherului pentru formare”, Tania Grigore a mărturisit că ea cunoaște sistemul și că „încercăm să-l adoptăm și noi.”

Avem o strategie de ocupare pe perioada 2021-2027, nu a fost încă aprobată, mai avem nevoie de un aviz de la Ministerul Justiției. Este un document foarte amplu, care a necesitat contribuția mai multor ministere. 

În acel program de activitate, noi am propus și această inițiativă. Este în vedere, este vorba despre conturile curente de învățare. Este un sistem vechi din Franța, din care ne-am inspirat și ne vom inspira. Considerăm că simplificare și debirocratizarea ar aduce multe lucruri pozitive pentru angajatori și angajați.”, a declarat Tania Grigore, directorul Direcției Politici de Ocupare, Competențe și Mobilitate Profesională a Ministerului Muncii și Protecției Sociale, la DCNewsTV.

Vezi AICI dezbaterea

DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCMedical, DCBusiness, ȘtiriDiaspora.ro, DefenseRomania.ro, Spectacola.ro și DCNewsTV, organizează pe 23 aprilie 2021, intervalul orar 12:00 - 15:00 dezbaterea ONLINE: „Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel