Vot pentru locuinţe ieftine. Corina Creţu: Măsură în sprijinul persoanelor cu venituri scăzute și a tinerilor

Corina Crețu Foto: Crișan Andreescu
Corina Crețu Foto: Crișan Andreescu

"Tocmai am votat, în Parlamentul European, pentru investiții mai mari în locuințe decente și la prețuri accesibile. E o măsură care vine mai ales în sprijinul persoanelor cu venituri scăzute și a tinerilor", anunţă europarlamentarul Corina Creţu.

"Așa cum am anunțat încă din luna octombrie a anului trecut, e esențial ca problema lipsei locuințelor la prețuri accesibile să își găsească rezolvare. Milioane de europeni suferă ca urmare a faptului că pur și simplu nu își permit o locuință decentă, în acord cu nevoile lor, pentru că prețurile și chiriile au crescut în mod constant în raport cu veniturile oamenilor.

Prin Rezoluția pe care am votat-o astăzi, Parlamentul European solicită Statelor Membre să se asigure că fiecare cetățean are acces la o locuință decentă, în acord cu secolul în care trăim. Cheltuielile cu locuințele sociale ale Guvernelor reprezintă, în acest moment, doar 0,66% din PIB. Mai ales având în vedere criza socială determinată de pandemie, e nevoie de o preocupare mai mare a Statelor Membre în această direcție.

Sper ca, într-un viitor cât mai apropiat, tinerii și cei mai puțini norocoși să nu mai sufere ca urmare a faptului că nu au acces la o locuință - condiție esențială pentru o viață decentă", transmite Corina Creţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel