Vot pentru locuinţe ieftine. Corina Creţu: Măsură în sprijinul persoanelor cu venituri scăzute și a tinerilor

Corina Crețu Foto: Crișan Andreescu
Corina Crețu Foto: Crișan Andreescu

"Tocmai am votat, în Parlamentul European, pentru investiții mai mari în locuințe decente și la prețuri accesibile. E o măsură care vine mai ales în sprijinul persoanelor cu venituri scăzute și a tinerilor", anunţă europarlamentarul Corina Creţu.

"Așa cum am anunțat încă din luna octombrie a anului trecut, e esențial ca problema lipsei locuințelor la prețuri accesibile să își găsească rezolvare. Milioane de europeni suferă ca urmare a faptului că pur și simplu nu își permit o locuință decentă, în acord cu nevoile lor, pentru că prețurile și chiriile au crescut în mod constant în raport cu veniturile oamenilor.

Prin Rezoluția pe care am votat-o astăzi, Parlamentul European solicită Statelor Membre să se asigure că fiecare cetățean are acces la o locuință decentă, în acord cu secolul în care trăim. Cheltuielile cu locuințele sociale ale Guvernelor reprezintă, în acest moment, doar 0,66% din PIB. Mai ales având în vedere criza socială determinată de pandemie, e nevoie de o preocupare mai mare a Statelor Membre în această direcție.

Sper ca, într-un viitor cât mai apropiat, tinerii și cei mai puțini norocoși să nu mai sufere ca urmare a faptului că nu au acces la o locuință - condiție esențială pentru o viață decentă", transmite Corina Creţu.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy