VOT pentru creșterea alocațiilor. S-a decis în Camera Deputaților

politician
politician

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, solicitarea grupului PNL de retrimitere, pentru două săptămâni, la Comisia de muncă a Ordonanţei de urgenţă privind majorarea etapizată a alocaţiilor pentru copii.  

S-au înregistrat 78 de voturi 'pentru', 127 - 'împotrivă' şi cinci abţineri.

În favoarea propunerii s-au exprimat deputaţi PNL şi USR şi împotriva retrimiterii la comisie s-au pronunţat deputaţii PSD şi UDMR.

Deputatul PNL Pavel Popescu a explicat că ordonanţa vizează creşterea 'alocaţiilor în mod progresiv, sustenabil şi responsabil'. Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, a explicat că PSD vrea dublarea alocaţiilor şi nu 'diminuarea acestora cu 80%'.

La rândul său, deputatul USR Cătălin Drulă s-a pronunţat pentru retrimiterea ordonanţei la comisie pentru a se discuta încă o dată un amendament al USR respins de Comisia de muncă referitor la susţinerea familiilor monoparentale.

Deputatul Marton Arpad a explicat că UDMR e consecvent cu dublarea alocaţiilor şi este împotriva retrimiterii la comisie a ordonanţei.

Potrivit OUG 123/2020, majorarea graduală a cuantumului alocaţiei pentru copii ar avea loc astfel:

„Majorarea cu câte 20% din diferenţa dintre cuantumul prevăzut de Legea nr 14/2020 şi cuantumul acordat în iulie 2020, respectiv dintre 300 lei şi 156 lei pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani şi dintre 600 de lei şi 311 lei pentru copiii cu handicap cu vârsta între 2 şi 18 ani, precum şi pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani; majorarea se aplică începând cu drepturile lunii august 2020, iar pentru perioada 2021 - 2022 de două ori pe an, de la 1 ianuarie şi de la 1 iulie a fiecărui an; din 2023 se propune continuarea procesului de majorare a cuantumului alocaţiei cu rata medie a inflaţiei anuale”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel