Vot moțiunea de cenzură. Chirieac: Toată lumea şi-a dat mâna să cadă Cîțu după ce va fi ales preşedinte al PNL

Sursa foto: Facebook Guvernul României
Sursa foto: Facebook Guvernul României

Analistul politic Bogdan Chirieac a analizat situația actuală de pe scena politică din România, astăzi fiind citită moțiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu.

"Toată lumea şi-a dat mâna să cadă Cîțu după ce va fi ales preşedinte al PNL"

Întrebat dacă va reuşi încercarea USR şi AUR de a devansa data la care să fie votată moţiunea de cenzură, analistul politic Bogdan Chirieac a spus, la Antena 3: "Mi-e teamă că nu se va întâmpla lucrul acesta. S-au aşezat, aşteaptă decizia CCR. CCR aşteaptă nu ştiu ce concluzii de la Parlament, care vin sau nu vin. Se pare că toată lumea şi-a dat mâna să cadă,  eventual, domnul Cîțu după ce va fi ales preşedinte al PNL, ceea ce din punctul meu de vedere este absurd fiindcă USR are o mare problemă cu domnul Cîțu, iar Cîțu are o mare problemă cu USR. Ca preşedinte al PNL, vor colabora foarte greu, dacă vor să refacă coaliţia. Dar în mod evident sunt hotărâte şi PNL şi PSD să nu voteze, cum ar fi normal, moţiunea, săptămâna viitoare. Atenţie! PSD anunţând: "Domnule, nu votez moţiunea USR. Așteptați să vin eu cu moţiunea mea. Dacă vreţi să o votaţi, bine. Dacă nu, la revedere".

"Este pur şi simplu o nebunie"

Cât despre faptul că se încearcă împingerea moţiunii după data Congresului de la PNL, acesta a mai spus: "În mod evident, lucrurile stau aşa. Altminteri, PSD a anunţat, iniţial, că nu va vota moţiunea USR. Foarte corect, nu schimbă USR premierul cu mâna PSD, nu este cazul de aşa ceva, USR fiind în coaliţia de la guvernare. Dar normal, constituțional, logic, legal, democratic, moral este să nu pui beţe în roate. S-a depus moţiunea, ai inventat nebunia cu semnăturile, acum ai inventat nebunia cu CCR... Pune, domnule, moţiunea la vot, este un act profund democratic. Cade guvernul, se face alt guvern. Până la urmă, este dat jos în Parlament, nu este dat cu tancurile pe stradă. Este pur şi simplu o nebunie".

Parlamentul României s-a reunit, astăzi, pentru citirea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. 

Vezi și:  LIVE din Parlament - se citeşte moţiunea de cenzură. Scandal în plen. Florin Roman nu mai conduce şedinţa

Cîțu: Voi cere demisia lui Orban și Dragu dacă decizia CCR ne va fi favorabilă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel