Vot în străinătate. Câţi români s-au înscris pe portalul destinat celor din diaspora

Mihai Ciobanu / 05 aug 2019 / 17:25 Salveaza PDF Comentarii
Vot diaspora.
Descriere foto: Vot diaspora.

AEP comunică situaţia actualizată a înregistrărilor pe portalul www.votstrainatate.ro a alegătorilor români aflaţi în afara ţării, precum şi pentru noi clarificări cu privire la procedura de înregistrare

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că numărul celor care s-au înregistrat online pe portalul www.votstrainatate.ro este de 7.253 de alegători români, cu aproape 2.000 de alegători mai mulţi decât numărul acestora din ultima comunicare. În acest interval s-a înregistrat o creştere mai mare a accesărilor votului prin corespondenţă, aşadar reiterăm avantajele înregistrării cu această opţiune:

- posibilitatea de a vota de acasă printr-o procedură simplă şi sigură;

- evitarea aglomeraţiei de la secţiile de votare;

- evitarea costurilor deplasării la secţia de votare.

Reamintim că înregistrarea pe portalul www.votstrainatate.ro se poate face doar în nume propriu. Orice acţiune de utilizare a datelor de identitate în vederea înregistrării online în numele altei persoane este ilegală. Faptele de acest gen, realizate cu scopul de a genera înfiinţarea artificială de secţii de votare semnifică inducerea în eroare a autorităţilor publice şi pot aduce prejudicii statului român.

Atragem atenţia tuturor cetăţenilor cu drept de vot care intenţionează să se înregistreze pe portal să acţioneze individual, respectând principiile onestităţii şi corectitudinii, şi să nu divulge datele de identificare proprii unor terţe părţi în scopul facilitării înscrierii unui grup de alegători de către o singură persoană.

AEP, recomandăriAEP recomandă cetăţenilor cu drept de vot din străinătate să opteze pentru votul prin corespondenţă, a cărui procedură este simplă, sigură şi eficientă şi care reprezintă o modalitate modernă de vot anticipat la distanţă.

Accesaţi portalul www.votstrainatate.ro pentru a vă preînregistra şi a vă asigura exercitarea dreptului de vot în cele mai bune condiţii.

Întrebări şi sesizări legate de procedura de preînregistrare şi înscriere pot fi transmise la adresa de e-mail [email protected]

Departamentul cooperare internaţională şi relaţii publice


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25