VOT fapte corupție. USR cheamă oamenii în stradă: #Rezistăm Împreună

Deputatul USR Cristian Ghinea îi cheamă pe oameni în stradă, în Piața Victoriei, după ce senatorii juriști au votat miercuri un amendament prin care se grațiază persoanele condamnate pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influență.

"Mai #RezistamImpreuna? Noi in Parlament nu mai avem ce face. Avem nevoie de voi. Veniti inapoi in piata?", a scris Cristian Ghinea pe Facebook.

[citeste si]

Reprezentantul USR din Comisia Juridică, George Dircă, nu a fost de acord cu grațierea faptelor de corupție.

"Nici USR nu susține sub nicio formă grațierea niciunei fapte de corupție. Trebuie să transmitem, avem obligația să transmitem un mesaj foarte important, ca faptele de corupție, chiar dacă sunt la prima faptă sau nu, nu trebuie grațiate sub nicio formă. Este foarte important ca toată lumea să înțeleagă că odată ce ai ajuns într-o funcție publică nu trebuie să faci abuz de acea funcție, nu trebuie să iei mită, nu trebuie să soliciți mită pentru a îndeplini sau nu un act și trebuie să înțelegem că societatea românească trebuie să devină mai responsabilă, iar cineva care ajunge într-o funcție publică trebuie să-și exercite acele atribuții cu bună credință, nu în interesul de a acumula averi personale, a spus George Dircă.

Decizia de grațiere a acestor fapte a fost luată în comisie cu cinci voturi pentru și trei împotrivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel