Vosganian, către Guvern: Cum răspundeţi altfel decât să daţi vina pe PSD?

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Deputatul ALDE Varujan Vosganian lansează o întrebare cheie pentru Guvernul Orban. 

"Domnilor guvernanți, cum mai stăm cu absorbția fondurilor europene?

Tema aceasta, care a prilejuit în trecut dezbateri furtunoase, este, în prezent, complet trecută sub tăcere, în ciuda situației dramatice în care ne aflăm. Fondurile structurale și de investiții alocate României pentru exercițiul bugetar 2014 – 2020 sunt de aprox 31 miliarde de euro. Dintre acestea la data 30 aprilie 2020 erau efectiv absorbite 9,8 miliarde de euro, adică doar 31,8%. http://mfe.gov.ro/stadiul-absorbtiei-fondurilor-ue/ Și asta în condițiile în care sutem în ultimul an al actualului exercițiu financiar! Chiar dacă absorbția efectivă mai poate fi permisă doi-trei ani după aceea, asta nu va schimba radical lucrurile", scrie Varujan Vosganian într-un mesaj publicat pe Facebook.

"Realizările anului 2020 sunt lamentabile"

"Realizările anului 2020 sunt lamentabile. De la 31 decembrie 2019 și până la 30 aprilie 2020 au fost absorbite din Fondurile structurale și de investiții 0,8 mld euro, ceea ce reprezintă doar 2,7% din total, ajungându-se la o rată efectivă de absorbție de 31,8%. În aceste condiții, este previzibil ca cel puțin 10 miliarde de euro alocate României să fie pierdute.

Ce se întâmplă,așadar, cu fondurile europene structurale și de investiții? Cum intenționează Guvernul să recupereze rata scăzută de absorbție (și altfel decât să dea vina pe PSD)? În contextul pandemiei de corona virus, nu este firesc ca România să ceară de urgență realocarea sumelor către contracararea efectelor economice negative ale pandemiei?", întreabă vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel