Vosganian dinamitează "victoria" lui Cîţu: Asta a uitat să spună

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Varujan Vosganian desfiinţează afirmaţiile făcute de către ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, cu privire la performanţa de a se împrumuta la dobânzi mai mici.

"Florin Cîțu ne anunță ca pe o mare victorie faptul că, pentru acoperirea deficitului bugetar, Guvernul s-a împrumutat în aprilie 2020 cu o dobândă de 3,5% față de dobânda de 4,5% din aprilie 2019. Totuși, ca să putem și noi simți, împreună cu dânsul, bucuria victoriei, ar trebui ca ministrul finanțelor să ne spună nu doar CU CÂT, ci și CÂT s-a împrumutat Guvernul în aprilie 2020 în comparație cu aprilie 2019, transmite deputatul ALDE Varujan Vosganian.

Ce a scris Florin Cîţu pe Facebook

"Am reușit imposibilul. În aprilie 2020 am finanțat deficitul bugetar la o dobândă medie de 3.5% pe an în timp ce guvernul socialist în aprilie 2019 finanța deficitul bugetar la o dobândă medie de 4.5%. O economie de un punct procentual care înseamnă economii SEMNIFICATIVE la buget. Am economisit bani pe care i-am alocat către sănătate, șomaj tehnic, investiții.

Aceasta peformanta este cu atât mai importanta cu cât vine în conextul celei mai mari crize economice și al estimărilor, exagerate din punctul meu de vedere, despre deteriorarea economiei romanești în perioada următoare."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel