Vosganian demontează promisiunile lui Orban: Nu s-a realizat aproape nimic

"În ce privește Moldova, când ești prim-ministru, înainte de a spune ce o să faci, trebuie să spui, mai întâi, ce-ai făcut", apreciază deputatul ALDE Varujan Vosganian.

"Am ascultat promisiunile pe care Ludovic Orban, secondat de ministrul Mediului, Costel Alexe, le-a făcut la Iași în ce privește marea infrastructură din Moldova. Le-am comparat cu angajamentul pe care Ludovic Orban le-a luat în momentul investirii Guvernului pe care îl conduce (noiembrie 2019) în legătură cu programul pe care i l-am prezentat privind infrastructura Județului Iași.

Din acel program nu s-a demarat/realizat aproape nimic. În programul acela se vorbea despre demararea construcției drumului expres Târgu Frumos – Botoșani. Deși licitația s-a încheiat în iunie 2019, lucrările nu au început nici până astăzi. În program se vorbea despre continuarea șoselei de centură a Municipiului Iași. Deși am negociat finanțarea investiției în bugetul anului 2020, proiectul a fost abandonat. Se menționau apoi șoselele de centură pentru Târgu Frumos și Podu Iloaiei, în lipsa cărora circulația la intrarea în/ieșirea din Iași este un infern.

Proiectele au fost amânate, socotindu-se, probabil, că vom aștepta încă șapte ani până când se va face autostrada spre Transilvania. Am negociat, apoi, demararea proiectului căii ferate rapide București – Pașcani – Iași – Suceava, un proiect la fel de important ca o autostradă. Guvernul condus de Ludovic Orban nu a mai scos o vorbă despre acest proiect, deși Hotărârea de Guvern de pornire a investiției am susținut-o și promovat-o încă din martie 2019. În programul pe care l-am negociat cu Ludovic Orban se vorbea și despre demararea proiectului Operei din Municipiul Iași", transmite Varujan Vosganian.

Proiect abandonat

"Din păcate proiectul a fost abandonat, căci consilierii municipali peneliști s-au opus sistematic îndeplinirii procedurilor preliminare (alocarea unui teren), așa cum s-au opus și la demararea altor proiecte majore de investiții, cum ar fi construirea Spitalului regional pe raza municipiului Iași sau construirea unor cămine studențești.

Cât despre proiectele celor două autostrăzi Ungheni – Iași – Târgu Mureș și București – Suceava, lipsite de finanțare și cu scadențe foarte îndepărtate, ele rămân bun material de propagandă pentru oricine e dispus să asculte", a scris Varujan Vosganian în mesajul publicat pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel