Von der Leyen cheamă UE la eforturi comune pentru a răspunde provocărilor ca digitalizarea, demografia, clima şi securitatea

Viitoarea preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a chemat joi statele Uniunii Europene la eforturi comune în abordarea provocărilor cu care se confruntă blocul comunitar, transmite dpa.

Aceste provocări se referă la digitalizare, modificări demografice, schimbări climatice şi securitate, a punctat Ursula von der Leyen, care s-a aflat la Sofia în cadrul consultărilor cu statele UE înainte de a supune Parlamentului European componenţa Comisiei pe care o va conduce. Într-o declaraţie pentru presă înaintea întrevederii cu premierul bulgar Boiko Borisov, Ursula Von der Leyen a apreciat ca necesar un nou început în ce priveşte abordarea migraţiei.

La rândul său, Borisov a lăudat cooperarea cu statul vecin Turcia şi acţiunile pazei de frontieră bulgare şi ale agenţiei europene Frontex pentru a preveni migraţia ilegală. Potrivit lui Borisov, domeniul principal pe care se va axa interesul Bulgariei în viitoarea Comisie Europeană va fi cel al securităţii cibernetice. De altfel, guvernul bulgar a nominalizat-o pe Mariya Gabriel, actualul comisar european pentru piaţa digitală, să facă parte şi din viitorul executiv comunitar, care va intra în funcţie la 1 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel