Urmărește emisiunea live


Vom avea 3.000 de kilometri de autostrăzi în 2020, spune Dan Șova, dar...

Dan Șova, ministrul Transporturilor, a declarat, marți, că în 2020, cu cei  1.700 de kilometri de autostradă pentru care se fac acum studii de fezabilitate, România va avea 3.000 de kilometri de autostradă.  Problema va fi legată de întreținere, unde costurile vor fi ridicate, indiferent de culoarea politică a Guvernului.

"Munca CNADNR s-a terminat în decembrie, de atunci până acum sunt discuţii între constructor, finanţatorii privaţi şi finanţatorii instituţionali - BEI, BERD. Am trimis documente Eurostat, şi eu aştept semnarea contractului. Sunt trei riscuri în contract şi modul de alocare a acestor riscuri determină dacă Eurostat va lua în calcul la deficit. O dată la trei ani orice autostradă trebuie reabilitată.

Citește și: TAXA PE AUTOSTRĂZI. Ce spune Dan Șova

Dacă ai concesionarul, le face el. Dacă se vor termina cei 1.700 de kilometri de autostradă pe care se fac acum studii de fezabilitate, vom avea 3.000 de kilometri de autostradă în 2020. Dar orice guvern, de orice culoare, va avea o mare responsabilitate, aceste autostrăzi trebuie întreţinute, iar acest lucru costă foarte mult", a declarat ministrul Transporturilor, Dan Şova, la Adevărul Live.

"CNADNR spune că avem nevoie de 4 miliarde de euro numai pentru acoperire de gropi, dar noi avem doar 250 de milioane de euro. Hai, poate au exagerat, nu au patru, au două. Dar noi tot 250 de milioane de euro. Numai Sfântul Apostol Pavel le poate rezolva. Pe anul acesta, absorbţia pe Programul Operaţional Transport va fi de puţin peste un miliard de euro. Noi acum întoarcem banii de la groapă. Banii s-au pierdut pe perioada 2007-2013", a completat ministrul.

Citește și: CNADNR, anunț trist pentru șoferi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel