Voluntari: Copil bătut şi ameninţat cu "Salvarea" pentru că sărea în pat, într-un centru de plasament

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Imagini cu un copil bătut și amenințat cu „Salvarea” într-un centru de plasament din Voluntari pentru că sărea în pat au ajuns în spațiul public. 

Un copil dintr-un centru de plasament din Voluntari, Ilfov, a fost bătut și amenințat cu „Salvarea” pentru că sărea în pat.

Maria Mădălina Turza, preşedintele Autorităţii Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA), a transmis printr-o postare pe Facebook că „în acest moment a plecat o echipă a Corpului de Control al ANDPDCA la Centrul de plasament din Orașul Voluntari, unde în urmă cu scurt timp au avut loc aceste fapte îngrozitoare.”

„Vreau să spun doar atât: orice formă de agresiune împotriva unui copil din sistemul de protecție va fi sancționată conform legii.

Nu există rațiune pentru care un copil să fie bătut sau agresat fizic sau emoțional de către un adult, nici chiar atunci când își pemite luxul de ”a sări pe saltea”. Educatoarea care amenință copilul cu ”salvarea” și paznicul care îl agresează fizic nu au ce să caute în sistemul de protecție a copilului.

Știți ce înseamnă ”chem salvarea”? Este amenințarea supremă a educatorilor agresori, care, da, uneori cheamă salvarea și trimit copiii la spitalele de psihiatrie unde le aplică tratamente neuropsihiatrice și îi fac ”legume”. Ca pedeapsă și în loc de educație.

Cât timp voi ocupa această funcție, orice informație în acest sens se va solda cu repercusiuni legale drastice fără să clipesc. Pentru că dacă este un lucru pe lumea asta pe care nu îl accept, acesta este abuzul împotriva copiilor sau adulților pe care îi avem în grijă", a mai scris Maria Mădălina Turza, preşedintele Autorităţii Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel