Volodimir Zelensky a supravețuit la trei tentative de asasinare în câteva zile. Liderii grupării Wagner, alarmați de informațiile pe care le avea armata Ucrainei

Volodimir Zelensky/captură video
Volodimir Zelensky/captură video

Mercenarii ruși au primit ordin să-l omoare pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky. 

Peste 400 de mercenari ruși se află în acest moment la Kiev cu ordine de la Kremlin în încercarea de a-l asasina pe președintele Zelensky și de a înlătura guvernul său, principalul scop fiind ca Moscova să poată relua controlul, conform publicației The Times .

Una dintre tentative a fost condusă de mercenarii din grupul Wagner, susținut de Kremlin, cunoscut pentru operațiunile din Orientul Mijlociu, dar și din Mali. Grupul Wagner a suferit pierderi majore în timpul atacului asupra clădirii unde se afla Zelensky.

Mai mult, liderii grupării Wagner au fost ”alarmați” de acuratețea informațiilor pe care armata ucraineană le avea despre operațiune, care a fost anticipată și dejucată astfel încât aproape toți militarii din comando-ul Wagner au fost uciși.

Alte două tentative eșuate de asasinat au fost conduse de militari ruși și militarii ceceni trimiși de liderul Ramzan Kadârov în sprijinul armatei ruse. Sâmbăta trecută, un militar cecen ce făcea parte dintr-un comando trimis să-l asasineze pe președintele Zelensky a fost ucis.

Citește și: Lavrov, întrebat de o jurnalistă despre moartea Polinei, fetița din Ucraina împușcată de ruși alături de părinții și frații ei. "Aveți o fiică, cum dormiți noaptea?" - VIDEO

Un senator american cere asasinarea presedintelui rus

Mesajul controversat publicat pe Twitter al senatorul american Lindsey Graham a stârnit reacţii din partea susţinătorilor ambelor tabere.

Există vreun Brutus în Rusia (n.r. politician roman celebru pentru asasinarea lui Iulius Cezar)? Un colonel Stauffenberg de succes în armata rusă? (n.r. militar german, cunoscut pentru tentativa eşuată de a-l ucide pe Hitler)? Singura cale de a pune capăt războiului e ca cineva din Rusia să-l elimine pe acest individ. I-aţi face ţării voastre – şi lumii întregi – un mare serviciu”, a scris pe Twitter senatorul american.

Singurii care pot rezolva asta sunt ruşii. Uşor de zis, greu de făcut. Dar dacă nu vreţi să trăiţi în beznă pentru tot restul vieţii ori să fiţi izolaţi de restul lumii în cea mai mizerabilă sărăcie, trebuie să luaţi atitudine”, a mai adăugat acesta.

2. -imagine fara descriere- (senator-lindsay-graham_56638800.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel