Volodimir Zelenski: Ucraina nu va accepta ultimatumuri din partea Rusiei

Volodimir Zelenski, Președintele Ucrainei
Volodimir Zelenski, Președintele Ucrainei

Volodimir Zelenski a dat asigurări luni că ţara sa nu va ceda niciodată în faţa ultimatumurilor din partea Rusiei. Kiev, Mariupol sau Harkov nu vor accepta niciodată ocupaţia rusă.

''Avem un ultimatum cu puncte în el. Urmaţi-l şi apoi noi vom pune capăt războiului. Ucraina nu poate accepta niciun ultimatum din partea Rusiei, a declarat Zelenski într-un interviu difuzat de website-ul de ştiri Suspilne, potrivit Agerpres.

Armata rusă a lansat în 24 februarie o ofensivă de amploare împotriva Ucrainei, invadând această ţară din mai multe direcţii. Occidentul a reacţionat, Uniunea Europeană, SUA şi Regatul Unit impunând sancţiuni economice dure contra Moscovei.

Rusia îşi numeşte agresiunea sa în Ucraina drept operaţiune militară specială pentru denazificarea şi demilitarizarea ţării vecine.

Ucraina respinge cererea Rusiei de a preda Mariupol 

Vicepremierul Iryna Vereshchukha a răspuns Rusiei declarând că „predarea nu este o opțiune”. Acest lucru a fost raportat de Kyiv Independent , adăugând că Ucraina „cere ca forțele ruse să permită imediat trecerea în siguranță”. Într-o scrisoare, Ministerul rus al Apărării a susținut că va stabili un coridor umanitar doar dacă Mariupol se va preda.

Nou bilanţ ONU: Cel puţin 925 de morţi şi aproape 1.500 de răniţi în războiul din Ucraina


Cel puţin 925 de oameni au fost ucişi în Ucraina, iar alţi aproape 1.500 au fost răniţi de la începerea invaziei militare ruse, pe 24 februarie, conform celui mai recent bilanţ anunţat de Naţiunile Unite, potrivit Mediafax.

Bilanţul anunţat luni de Oficiul ONU pentru Drepturile Omului este de cel puţin 925 de morţi şi 1.496 de răniţi. Acest bilanţ include doar victimele civile.

”Bilanţul real probabil este considerabil mai mare, mai ales în zonele aflate sub control guvernamental şi în contextul confruntărilor militare din ultimele zile”, a transmis Oficiul ONU pentru Drepturile Omului, precizând că sunt multe date în curs de procesare.

Conform structurii pentru refugiaţi a Organizaţiei Naţiunilor Unite, cele mai multe morţi în rândul populaţiei civile ucrainene au fost provocate de arme explozive, cum ar fi obuzele de artilerie grea, sistemele de rachete cu lansări multiple sau bombele şi rachetele de aviaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel