Volkswagen a confirmat măsura privind modelul Passat

Volkswagen
Volkswagen

Volkswagen a luat o decizie importantă cu privire modelul Passat. Măsura a fost vehiculată de o săptămână.

Volkswagen AG a confirmat joi că va transfera producţia modelului Passat din Germania la fabrica Skoda din Cehia, în condiţiile în care cel mai mare producător auto global îşi accelerează investiţiile în maşini cu emisii zero, transmite Automotive News Europe.

Pe piaţa europeană, vânzările Passat au scăzut cu 5,6%, la 127.325 unităţi, în primele nouă luni din acest an.

Modelul Passat va fi fabricat din 2023 la uzina Skoda din Kvasiny, anunţase săptămâna trecută publicaţia germană Handelsblatt, citând surse din interiorul companiei. La Kvasiny sunt produse în prezent modelele Superb, Karoq, Kodiaq şi SUV-ul Seat Ateca.

Producţia modelelor Karoq şi Ateca va fi transferată la o nouă fabrică, a anunţat grupul german. De asemenea, VW vrea să construiască a treia fabrică Skoda din Europa, întrucât cele două unităţi din Cehia funcţionează la capacitate maximă, printre posibilele locaţii fiind Bulgaria şi Turcia.

Pregătiri pentru fabricarea vehiculelor electrice

Recent, Volkswagen a anunţat că fabricile sale Emden şi Hanovra (Germania) ar urma să fie transformate pentru producţia de vehicule electrice până în 2022. Deja la Zwickau se produc maşini electrice. VW a alocat 1,2 miliarde de euro pentru formarea profesională a celor 7.700 de angajaţi de la Zwickau.

Angajaţii de la Emden (unde se produce acum modelul Passat) şi Hanovra au primit asigurări că locurile lor de muncă sunt garantate până în 2029, dar compania va încerca să-şi reducă numărul de angajaţi la aceste unităţi prin pensionări anticipate.

Volkswagen a anunţat investiţii de peste 34 de miliarde de euro (38,4 miliarde de dolari) în dezvoltarea serviciilor de mobilitate, a vehiculelor electrice şi a maşinilor fără şofer până în 2022.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel