Voiculescu: Nu am știut cine sunt părinții avocaților care ne-au ajutat să fondăm partidul

Vlad Voiculescu răspunde acuzaţiilor istoricului Marius Oprea referitoare la unul dintre avocaţii care au ajutat la înregistrarea "PLUS", partidul din care fostul ministru face parte alături de Dacian Cioloş.

Istoricul Marius Oprea susţine că partidul lui Dacian Cioloş, PLUS, a fost înfiinţat de cu ajutorul casei de avocatură „Iordache & Partners", fondată de Alexandru Iordache, despre care spune că a fost maior de Securitate şi coordonatorul anchetei penale împotriva sa, în 1988.

În martie 2018, împreună cu Dacian Cioloș, Dragos Pislaru, Anca Dragu, Dragos Tudorache, Alin Cristian Mituta, Valeriu Nicolae, Liviu Iolu, Oana-Maria Bogdan, am depus actele pentru înființarea unui nou partid. Așa cum este normal, totul a fost public, am făcut o conferință de presă în care am anunțat intenția de a ne implica în politică.

De aici au urmat 9 luni în care nu am fost lăsați să înființăm partidul prin tot felul de întârzieri fără nicio bază și cu largul concurs al instituțiilor controlate de vechile partide cărora nu le pica deloc bine o forță politică nouă.

În luna septembrie am observat că lucrurile devin grave și că riscăm să nu avem partid pentru a putea participa la alegerile din următoarele luni, a trebuit să căutam variante alternative. Statul capturat de vechii politicieni ne-a forțat să facem un alt partid, în secret, care să nu dea de bănuit că are legătură cu noi. Noua formațiune odată ce nu mai avea numele noastre legate de ea, a putut fi înființată în doar 2 luni.

Cine a înființat acest nou partid? Trei tineri avocați. Oameni cu CV-uri serioase în domeniul privat, care erau copii la revoluție

Nu ne-am pus niciodată problema și nici nu ne-o vom pune de acum încolo să întocmim dosare de cadre pentru oamenii care vor să ni se alăture sau să ne ajute. Nu putem reactiva principiul "originilor sănătoase". Nu putem și nici nu ne dorim să verificăm familiile oamenilor care vin alături de noi, oameni cărora nu le vom imputa niciodată fapte sau opțiunile părinților, fraților, surorilor, unchilor, mătușilor sau bunicilor.

În concluzie, nu am știut cine sunt părinții avocaților care ne-au ajutat să fondăm partidul pentru că nu avem obiceiul să facem dosare. Aceste practici sunt mai degrabă stilul celor care au făcut "dezvăluirile".

Nu ne-am ascuns niciodată de public. Am fost obligați să ne ascundem de caracatița PSDALDE-ului, coaliție ticsită de foști și actuali securiști, continuatoare a PCR.

Astea sunt faptele și ăsta este mediul toxic din care trebuie să facem tot ce ne stă în putință să ieșim și n-o putem face decât împreună! Nu va fi ușor și știam asta de la început dar cu cât suntem mai mulți și mai uniți devine mai ușor”, a fost mesajul lui Vlad Voiculescu.

RĂZBOI TOTAL în presă între foști aliați. Andronic: Îl înjură pe Cristoiu, dar era bun când trebuia să încaseze cașcavalul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel