Vodafone ar putea deveni vedeta celei mai mari tranzacții din istorie

vodafone
vodafone

Grupul britanic de telecomunicații Vodafone ar putea fi preluat de americanii de la Verizon Communications şi AT&T, în urma unei tranzacții care ar putea depăşi 245 de miliarde de dolari, cea mai mare din istorie, potrivit unor surse citate de FT Alphaville, scrie Economica.net.

Cele două companii americane ar urma să plătească o primă de 40% peste valoarea de la bursă a Vodafone, ceea ce ar duce preţul acestei tranzacţii la aproximativ 245 de miliarde de dolari, susțin surse „de încredere" citate de FT Alphaville, însă acțiunile Vodafone au crescut, după apariția informațiilor, pe bursa de la Londra, cu peste 6%.

Vodafone deține, potrivit analiștilor, o participație de 45% la Verizon Wireless, evaluată la aproximativ 115 miliarde de dolari. Dacă Verizon intenționează să rezolve problema parteneriatului, dorind bucata deținută de Vodafone, AT&T vede în această eventuală tranzacție, oportunitatea de a intra pe piața europeană.

În cazul în care tranzacția va fi finalizată, ar deveni cea mai mare din istorie, depășind, astfel, recordul din 2000, stabilit la achiziția Time Warner de către AOL, a cărei valoare a fost de 182 de miliarde de euro.

În 2012, Vodafone, al doilea cel mai mare operator de telefonie mobilă din lume (447 de milioane de clienţi), a înregistrat venituri de 46 de miliarde de lire. În România, Vodafone are opt milioane de clienți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel