Vocea Rusiei: Rogozin vrea o "reacție dură" la declarațiile lui Ponta

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a reacționat dur, nu la declarațiile președintelui, ci ale premierului. Victor Ponta a spus că trimite avioane militare pentru interceptarea unei aeronave oficiale guvernamentale a Rusiei. 

"Nu mai avem ce discuta cu ei după această situaţie. Ministerul rus de Externe va pregăti şi va elabora o reacţie. Una este să introduci sancţiuni împotriva unor persoane, ca acestea să nu mai poată primi vize, dar să forţezi să aterizeze, cu ajutorul aviaţiei militare, un avion la bordul căruia se află membri ai Guvernului rus este dincolo de orice glumă (...). Reacţia trebuie să fie dintre cele mai dure", a declarat Rogozin, potrivit Vocea Rusiei, scrie Mediafax. 

VEZI și: Rogozin i-a răspuns lui Băsescu

Vicepremierul rus a adăugat că problema este că "au impus sancţiuni împotriva drepturilor cetăţenilor ruşi, inclusiv împotriva autorităţilor statului şi a reprezentanţilor Guvernului Rusiei, care au interdicţii de tranzitare a spaţiilor aeriene aparţinând acestor ţări". El a adăugat că situația a fost discutată luni cu ministrul de Externe Serghei Lavrov şi cu ambasadorul României în Rusia, fiind prezentată premierului Dmitri Medvedev. 

Premierul Victor Ponta a răspuns că Rogozin are un rol provocator, fiind un personaj care nu are ce căuta în România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel