Vocea Rusiei: Britanicii nu și-ar fi permis greșeala de a nu pregăti summitul G8 la timp

summit_G8_belfast
summit_G8_belfast

Vocea Rusiei comentează într-un articol, publicat marți, amânarea celui de-al 39-lea summit G8, care a început luni, în Irlanda de Nord, apreciind că "britanicii nu şi-ar fi permis greşeala de nu pregăti din timp" un asememea eveniment de importanță globală.

"Cel de-al 39-lea summit G8 a început cu un incident neplăcut. Partea britanică nu a fost pregătită să-i primească pe liderii G8 duminică, în Irlanda de Nord, aşa cum a fost planificat. Vladimir Putin, care intenţiona să zboare la Belfast, a rămas la Londra până luni, a declarat serviciul de presă al preşedintelui rus", notează Vocea Rusiei, potrivit căreia "amânarea summitului a fost calificată de unele mass media ca scandal".

Susținând că experții au notat faptul că "asemenea precedente nu au mai avut loc", Vocea Rusiei prezintă cometariile mai multor specialiști ruși față de amânarea summit-ului G8.

„Poate că este o greşeală, poate că au intervenit unele circumstanţe care nu au permis ca reuniunea să înceapă la timp, poate că este vorba de probleme de securitate. În orice caz, dacă au intervenit circumstanţe care necesită amânarea summitului, este mai bine ca el să fie amânat, decât să înceapă la timp şi să izbucnească un scandal de proporţii mondiale în cazul în care în timpul reuniunii se va întâmpla ceva neprevăzut”, a declarat analistul politic Aleksandr Fomenko.

În schimb, Dmitri Danilov, expert rus, consideră că ar putea fi vorba de unele motive de ordin politic: „De exemplu, faptele scandaloase din ultimul timp legate de „supravegherea” persoanelor oficiale. Este acuzată şi partea britanică. Bineînţeles că dacă aşa ceva se întâmplă înaintea unor evenimente importante, precum summitul G8, putem presupune că este nevoie de timp pentru ca părţile respective să poată fi pregătite să reacţioneze la o nouă situaţie scandaloasă”.

Vocea Rusiei notează, în continuare, că există și alte versiuni care ar motiva amânarea reuniunii, precum, securitatea, având în vedere că Irlanda de Nord nu este cel mai liniștiit loc, sau amenințări la adresa liderilor G8, punctând, însă, că summit-ul fiind "un eveniment de importanță globală, este aproape imposibil ca politicieni responsabili să nu fi avut posibilitatea să-l pregătească din timp, mai ales că britanicii nu şi-ar fi permis o asemenea greşeală".

"Asta înseamnă că motivele amânării sunt mult mai serioase decât lipsa de promptitudine a gazdelor", afirmă Vocea Rusiei, în contextul în care, deși liderii G8 erau așteptați încă în data de 16.06.2013 în Irlanda de Nord, planurile s-au schimbat deoarece organizatorii nu au reușit să finalizeze pregătirile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel