Voce puternică, cerință indispensabilă pentru un job în Novegia

voce_puternica
voce_puternica

Dacă îți place să te plimbi și, în principal, ai voce puternică, Norvegia îți poate un oferi un loc de muncă pe perioada verii, începând cu data de 8 iulie.

Guvernul Norvegiei caută un „observator de urşi polari”, a cărei îndatorire va fi să-i păzească pe cercetătorii științifici, care lucrează în izolatul arhipelag arctic Svalbard, de urși, scrie livescience.com, potrivit descopera.ro.

Cel care va fi selectat pentru slujba de observator de urşi, va începe activitatea la 8 iulie, misiunea sa fiind aceea de a sta cu ochii în patru, pentru a zări urşii polari care se apropie de locurile unde lucrează oameni, şi să încerce să îndepărteze animalele.

Cerinţele postului? Candidaţii trebuie să aibă experienţă în munca de teren, spirit de observaţie, ochi buni şi să ştie să mânuiască o armă de foc. Dar, mai ales, trebuie să aibă o voce puternică, să poată striga tare, atât pentru a avertiza oamenii care lucrează în aer liber, cât şi pentru a speria urşii, care evită să se apropie de sursele de zgomot.

„Dacă vocea e îndeajuns de puternică pentru a speria urşii, probabil că nu va fi nevoie de nicio împuşcătură”, a declarat Helge Solli, de la biroul guvernatorului din Svalbard.

În Svalbard trăiesc aproximativ 2.500 de oameni, în condițiile în care numărul urșilor albi ajunge la aproximativ 3.000, în cursul verii arctice. În zonă există și câteva comunităţi miniere şi câteva staţiuni de cercetări, norvegiene şi străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel