Vloggerul Ciprian Dafinescu, experiment social. Cum reacţionează trecătorii când o fată este bătută pe stradă

Violenta
Violenta

Vloggerul Ciprian Dafinescu a lansat un experiment social pe străzile oraşului Ploieşti, după cazul şocant de la Caracal. Tânărul a vrut să vadă cum reacţionează lumea de pe stradă în faţa unei agresiuni evidente, aşa că şi-a convins o prietenă să îi fie "victimă". 

"Salut, eu sunt Ciprian şi sunt alături de Alice. Voi merge în public şi o voi bate pe Alice, în cadrul unui experiment social. Vom vedea ce reacţii primim", spune vloggerul în startul videoclipului. 

Deşi scena nu e deloc mimată, ci chiar este de o violenţă reală, fata fiind chiar pusă la pământ şi lovită, trasă de păr sau pălmuită, nimeni nu intervine, nimeni nu sună la Poliţie. Asta în condiţiile în care pe internet circulă mai multe petiţii pentru înăsprirea pedepselor pentru violenţa domestică, pedofilie şi crimă. 

Singura care a intervenit a fost o altă femeie, care a strigat la tânăr să o lase în pace pe fată. "Vă mulţumim pentru cum aţi reacţionat, este un experiment social, suntem cu camera ascunsă. Sunteţi prima care aţi luat atitudine. Toată lumea se uita! Bravo, felicitări!", i-a spus vloggerul. 

"În ce societate trăim, e ceva normal, nu e motiv de felicitări!", a replicat femeia. 

Scopul experimentului 

"Vrem ca în urma acestui experiment social oamenii să intervină în momentul în care văd nişte altercaţii de acest gen. Sperăm ca pe viitor să învăţaţi ceva, iar când aproapele vostru are nevoie de ajutor, veţi sări!", au spus cei doi tineri la finalul filmării. 

Videoclipul a devenit viral pe internet, adunând deja aproape 200.000 de vizualizări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel