Vladimir Voronin, liderul PCRM, va contesta rezultatele alegerilor la Curtea Constituțională

Voronin, declaraţie şoc! Poporul a ales un președinte prost
Voronin, declaraţie şoc! Poporul a ales un președinte prost

Vladimir Voronin, liderul PCRM, a anunțat că va ataca rezultatele alegerilor la Curtea Constituțională și va solicita ca președintele CEC, Iurie Ciocan, să fie tras la răspundere.

Vladimir Voronin a declarat, marți,  că Partidul Comunist Reformator a fost lăsat în cursă de către CEC, în pofida unei hotărâri a Curţii de Apel. Totodată, acesta s-a referit și la excluderea partidului „Patria" din cursă cu trei zile înainte de alegeri. De asemenea, el a criticat faptul că nu a funcţionat registrul electronic al alegătorilor, potrivit unimedia.info.

În acest context, Vladimir Voronin a cerut demiterea membrilor Comisiei Electorale Centrale și tragerea la răspundere a președintelui CEC, Iurie Ciocan.

Citește și: REZULTATE ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. Partidele pro-europene câștigă teren. Cum se împart mandatele în Parlament


„Este o farsă fără precedent comportamentul CEC. Să nu execuţi decizia finală a Curţii de Apel, în care ţară poate să facă aşa ceva? CEC s-a făcut că nu observă încălcările participării blocului electoral. De fapt, duminică noi nu am participat la alegeri, dar la un referendum în care am decis pe care dimensiune trebuie să se dezvolte R. Moldova. Noi nu credem că acest Parlament va fi funcțional și noi suntem predispuși ca în zilele următoare să luăm decizia și să ne pregătim pentru noile alegeri parlamentare", a declarat Voronin.

Totodată, liderul comuniștilor exclude posibilitatea unei coaliții cu partidele pro-europene sau cu PSRM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel