Vladimir Putin vrea să fie senator pe viață. Legea controversată propusă de președintele Rusiei

Vladimir Putin a propus Parlamentului o nouă lege controversată care i-ar permite să fie senator pe viață atunci când nu va mai fi președinte.

 

Președintele rus Vladimir Putin a introdus în Duma de Stat amendamente la legile privind formarea Consiliului Federației (SF), precum și statutul de senator și deputat, scrie kommersant.ru. Pachetul de proiecte de lege a fost dezvoltat în urma modificărilor aduse Constituției Federației Ruse aprobate în vară.

Potrivit noilor reguli, Putin va putea deveni senator pe viaţă în termen de trei luni de la părăsirea preşedinţiei. Schema va permite, de asemenea, alţi şapte senatori pe viaţă, oameni care au oferit „un serviciu remarcabil ţării”. În total, vor putea fi numiți 30 de senatori. După aderarea la Consiliul Federației, președintele va păstra și toate „garanțiile sociale și de altă natură”. Președintele va numi senatori-reprezentanți ai Federației Ruse pentru șase ani sau pe viață, o mişcare care poate permite recompense celor mai apropiaţi prieteni ai săi.

Printre cerințele pentru candidații la funcția de senatori sunt: să fii cetățean al Federației Ruse de minim 30 de ani, să ai o „reputație impecabilă”, să locuiești permanent în Rusia, să nu ai cetățenia unui stat străin sau un permis de ședere în altă țară.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel