Vladimir Putin, telegramă de felicitare pentru Barack Obama, cu ocazia zilei de naștere

Preşedintele rus Vladimir Putin îi va trimite o telegramă de felicitare liderului de la Casa Albă, Barack Obama, cu ocazia zilei de naştere a acestuia, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al şefului statului rus, Dmitri Peskov, citat de agenţia de presă TASS.

"Felicitări au fost obligatoriu planificate, dar o convorbire telefonică (cu Washingtonul) nu este prevăzută în agenda (liderului rus). Evident, o telegramă de felicitare va fi trimisă președintelui american" Barack Obama, care împlinește marți, 4 august, 54 de ani, a menționat Peskov, potrivit Agerpres.

El a specificat că telegrama a fost deja pregătită și este pe punctul de a fi trimisă, ținându-se cont de diferența de fus orar dintre Moscova și Washington.

Pe fondul crizei din Ucraina, la ora actuală, relațiile dintre Rusia și SUA sunt la cel mai scăzut nivel de la încheierea Războiului Rece.

Barack Obama aniversează 54 de ani

Barack Obama este al 44-lea președinte al Statelor Unite şi primul afro-american ales în această funcție. 

Obama s-a născut în provincia kenyană Nyanza, fiind fiul unui kenyan și al unei americance. O mare parte a copilăriei şi-a petrecut-o în Honolulu, Hawaii. Absolvent al Universității Columbia și al Facultății de Drept de la Harvard, înainte de a candida pentru intrarea în administrația publică și de a deveni membru al Senatului statului Illinois până în 2004, când a fost ales ca senator al Statelor Unite, cu o majoritate de 70% din voturi.

În 2008, Barack a devenit preşedintele Statelor unite, învingându-l pe John McCain în alegerile generale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel