Vladimir Putin și Xi Jinping vor discuta despre „retorica agresivă” a SUA și NATO: Consolidăm încrederea reciprocă între cele două țări

Vladimir Putin și Xi Jinping vor discuta despre „retorica agresivă” a SUA și NATO: Consolidăm încrederea reciprocă între cele două țări  /  Sursă foto: Facebook Vladimir Putin
Vladimir Putin și Xi Jinping vor discuta despre „retorica agresivă” a SUA și NATO: Consolidăm încrederea reciprocă între cele două țări / Sursă foto: Facebook Vladimir Putin

Liderii Chinei și Rusiei vor discuta despre tensiunile din Europa și despre retorica „agresivă” a Statelor Unite și a NATO, potrivit Kremlinului.

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său chinez, Xi Jinping, urmează să aibă o întâlnire video, deoarece persistă tensiunile în relațiile ambelor țări cu Occidentul. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că cei doi lideri vor discuta despre tensiunile din Europa și despre retorica „agresivă” a Statelor Unite și a NATO în timpul discuției virtuale de miercuri.

„Situația în afacerile internaționale, în special pe continentul european, este foarte, foarte tensionată în acest moment și necesită discuții între aliați”, a adăugat el, referindu-se la Moscova și Beijing.

„Vedem o retorică foarte, foarte agresivă din partea NATO și a SUA, iar acest lucru necesită discuții între noi și chinezi”.

Criza din Ucraina a iscat tensiuni între Rusia și Occident

Tensiunile dintre Rusia și țările occidentale au escaladat în ultimele luni din cauza mobilizării armatei ruse în apropierea graniței cu Ucraina. Guvernul ucrainean a acuzat Moscova că a acumulat zeci de mii de trupe în pregătirea unei posibile ofensive militare la scară largă. Kremlinul neagă că intenționează să invadeze Ucraina și spune că Occidentul este cuprins de rusofobie.

În același timp, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, a menționat că nu există subiecte specifice pentru discuțiile intre Xi Jinping și Vladimir Putin și a spus că detaliile vor fi făcute publice după întâlnire, care ar trebui să „consolideze și mai mult încrederea reciprocă la nivel înalt între cele două părți”.

„Cei doi șefi de stat vor face o revizuire completă a relațiilor și cooperării dintre China și Rusia în diverse domenii în acest an”, a spus Wang, adăugând că liderii vor „demara, de asemenea, proiecte la nivel înalt pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale anul viitor”.

Rusia a cultivat legături mai strânse cu China, pe măsură ce relațiile sale cu Occidentul s-au înrăutățit, iar Putin a folosit parteneriatul ca o modalitate de a echilibra influența SUA, în timp ce încheie acorduri profitabile, în special în domeniul energiei. Președintele rus și Xi Jinping au convenit anul acesta să prelungească un tratat de prietenie și cooperare pe 20 de ani, scrie AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel