Vladimir Putin, sfidător la adresa UE

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin a apărat printr-o atitudine sfidătoare pozițiile Moscovei față de Ucraina, extinderea NATO și anexarea Crimeei, într-un interviu publicat în ediția de luni a Bild, în care denunță ca  "absurde" sancţiunile impuse Rusiei de către UE.

"Ceea ce face Uniunea Europeană cu aceste sancţiuni este nimic altceva decât un teatru al absurdului", a declarat Putin în acest interviu acordat celui mai popular tabloid german, relatează gândul.info.

Referendumul organizat în Crimeea în 2014 cu scopul despărţirii acestei regiuni ucrainene de Ucraina şi alipirii ei la Rusia a fost "democraţie, voinţa poporului", a apreciat şeful statului rus.

De asemenea, el a respins criticile cu privire la rolul Rusiei în rebeliunea separatistă prorusă din estul Ucrainei, apreciind că acordul de pace dintre Kiev și rebelii proruși nu a fost implementat corespunzător.

Preşedintele rus a criticat cel mai dur NATO, despre care a afirmat că este de vină pentru tensiunile actuale cu Rusia, din cauza extinderii Alianţei la foste ţări-satelit sovietice din Europa de Est.

"NATO şi SUA au vrut o victorie totală asupra Uniunii Sovietice. Au vrut să stea singure pe tronul Europei. Acum stau acolo, iar noi vorbim despre toate aceste crize pe care, altfel, nu le-am fi avut", a spus Putin.

El a respins ideea potrivit căreia aceste ţări au cerut să adere la NATO, iar din acest motiv nu au putut fi refuzate.

"Am auzit acest lucru de mii de ori. Statele care erau deja în NATO, statele membre, ar fi putut să-şi urmărească propriile interese - şi să se abţină de la o extindere spre est", a reproşat Putin.

Putin a denunţat faptul că Statele Unite îşi continuă planurile de a instala un sistem de apărare antirachetă în Europa, cu scopul de a contracara un atac nuclear din partea Iranului, în pofida faptului că s-a ajuns la un acord în vederea stopării programului iranian nuclear militar.

Întrebat ce părere are despre relaţiile ruso-germane, şeful statului rus a apreciat că cele două popoare au o relaţie bună.

"Chiar şi cu ajutorul propagandei antiruse din mass-mediae, Germania nu a reuşit să deterioreze această simpatie", a apreciat Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel