VLADIMIR PUTIN, planul SECRET, după invazia Crimeei. Ce rol a jucat Mircea Lucescu

VLADIMIR PUTIN nu se va opri doar la Ucraina. Potrivit The Guardian, liderul de la Kremlin va pune în aplicare  un plan privind înfiinţarea unei super ligi în care să aibă acces şi echipele din fostul U.R.S.S. 

VLADIMIR PUTIN. "Maestrul de la Kremlin doreşte, de asemenea, să-şi treacă în agendă şi sportul, şi anume înfiinţarea unei super ligi care să curpindă echipele de top din Rusia şi din alte foste republici sovietice", scrie The Guardian. 

Citește și: Putin a semnat tratatul prin care Crimeea și Sevastopol devin parte a Rusiei

VLADIMIR PUTIN.  The Guardian susţine că ideea a fost discutată în Comitetul de Organizare a Fotbalului Rus, for condus de Valery Gazzaev. Acesta a luat în calcul inclusiv o variantă mai restrânsă, cu o competiţie în care să aibă acces echipe din Rusia, Belarus şi Kazakhstan: "În momentul de faţă, cluburi din Belarus şi Kazakhstan şi-a manifestat interesul real să ia parte la unificarea campionatelor de fotbal", a declarat Gazzaev, citat de UFLeague.com. Acelaşi Gazzaev a afirmat că echipele din Ucraina nu sunt, momentan, luat în calcul, din cauza incertitudinii din zonă.

VLADIMIR PUTIN. Varianta unificării campionatelor a apărut în 2013, cu o ligă formată din echipe din Rusia şi Ucraina. Unul dintre cei care au militat pentru această ideea a fost Mircea Lucescu, cel care s-a plâns de lipsa de concurenţă în campionatul Ucrainei, lucru care îngreunează progresul Şahtiorului.

Citește și: Șahtior Donețk, decizie de ultimă oră privind viitorul echipei

Răspunsul forului european  la acest plan a fost dat de Michel Platini. Într-o discuţie avută cu Vladimir Putin, acesta i-a transmis liderului rus că unificarea campionatelor ar încălca principiile UEFA. Acelaşi mesaj a fost transmis şi de către FIFA, precizează prosport.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel