Vladimir Putin, plan în șapte puncte pentru încetarea crizei din Ucraina

Liderul Rusiei, Vladimir Putin, a prezentat, miercuri, planul său de pace pentru soluționarea crizei din Ucraina. Planul, care conține șapte puncte, prevede ca Kiev-ul să-și retragă trupele din apropierea orașelor și ca separatiștii să oprească contraofensiva lansată cu o săptămână în urmă, transmit agențiile internaționale de presă, potrivit Agerpres.

Așa cum a anunțat chiar liderul de la Kremlin, în timpul discuției telefonice avute miercuri cu omologul său ucrainean Petro Poroșenko ei au vorbit despre modalitățile în care s-ar putea pune capăt vărsării de sânge și ar putea fi restabilită pacea în Ucraina.

"Opiniile noastre cu privire la reglementarea conflictului sunt foarte apropiate", a declarat Putin, precizând, totodată, că în drumul său din Blagoveșensk spre Ulan-Bator, Mongolia, "a schițat, în avion, câteva idei, un plan de acțiune", plan pe care l-a citit jurnaliștilor și care a fost prezentat în detaliu de agențiile de presă ruse.

Citește și Promisiunea Rusiei: Nu intervenim militar în Ucraina

O primă măsură prevede "încetarea operațiunilor ofensive active ale forțelor armate și milițiilor în sud-estul Ucrainei, în direcțiile Donețk și Lugansk'.

"Îndepărtatea unităților înarmate ale structurilor militare ale Ucrainei la o distanță care să excludă posibilitatea lansării, asupra localităților, de tiruri de artilerie și de orice alt tip", este cel de-al doilea punct al planului propus de Putin. 

De asemenea, celelate măsuri propuse de președintele Rusiei sunt:

- instituirea unui "control internațional obiectiv și integral asupra respectării condițiilor de încetare a focului și monitorizarea situației create în zona de securitate";

- să fie exclusă utilizarea aviației militare împotriva civililor și localităților din zona de conflict.

- organizarea unui schimb de persoane reținute abuziv, după formula 'toți în schimbul a toți', fără condiții prealabile.

- deschiderea de coridoare umanitare pentru circulația refugiaților și trimiterea de convoaie umanitare în estul Ucrainei.

- posibilitatea trimiterii în regiunile afectate a unor echipe pentru restabilirea obiectivelor de infrastructură socială din estul Ucrainei.

Planul în șapte puncte propus de Vladimir Putin survine cu două zile înaintea negocierilor ce vor avea loc la Minsk între separatiști și așa-numitul grup de contact constituit din Rusia, Ucraina și OSCE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel