Vladimir Putin, metoda Băsescu: publică înregistrarea cu Jose Manuel Barroso

Convorbirea telefonică purtată în cursul summitului UE de la sfârșitul săptămânii trecute între Vladimir Putin și Jose Manuel Barroso ar putea fi dată publicității, Kremlinul anunțând că este pregătit să prezinte înregistrarea. Reacția Rusiei survine după ce presa occidentală a afirmat ca Putin ar fi amenințat că ar putea "ocupa Kievul în două săptămâni".  

Potrivit ITAR-Tass, Administrația Prezidențială din Rusia are atât transcriptul, cât și înregistrarea audio unei convorbiri telefonice purtate recent între liderul de la Kremlin și președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, și "este pregătită să facă public conținutul său pentru a elimina toate neînțelegerile", se precizează într-o scrisoare a ambasadorului Rusiei la UE, Vladimir Chizhov, către președintele CE.

Consilierul prezidențial Yuri Ushakov a declarat marți, citat de Itar-Tass, că portughezul Barroso a greșit atunci când a dezvăluit conținutul discuției cu Putin. Este "incorect și merge dincolo de practicile diplomatice", a spus Ushakov.

Citește și Zvon - Putin, lui Barroso: Ocup Kievul în două săptămâni, dacă vreau

"Dacă a făcut într-adevăr asta, nu este demn să fie o figură politică serioasă", a declarat Ushakov.

"Indiferent dacă aceste cuvinte au fost sau nu pronunțare, citatul este scos din context și avea cu totul altă înțelegere", a mai spus consilierul.

Cotidianul italian La Repubblica spune că Putin "l-a amenințat" pe Barroso că dacă vrea poate ocupa Kievul în două săptămâni. "Problema nu e asta, ci aceea că, dacă vreau, în două săptămâni ocup Kievul", ar fi răspuns liderul de la Kremlin, conform lui Jose Manuel Barroso. Convorbirea s-ar fi purtat vineri, 29 august.

Vladimir Putin, metoda Traian Băsescu

Intenția Administrației Prezidențiale ruse de a publica conținutul convorbirii telefonice între Putin și Barroso amintește de o acțiune similară a președintelui Traian Băsescu, după întâlnirea de la Palatul Cotroceni, cu premierul Victor Ponta și ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, pe tema proiectului reducerii CAS cu 5 puncte procentuale.

Înregistrarea acelei discuții a fost dată publicității de către Administrația Prezidențială, fiind postată  pe contul de Facebook "Alături de președintele nostru", după ce premierul Victor Ponta l-a acuzat pe șeful statului de "comportament bădărănesc" față de Ioana Petrescu în cadrul întâlnirii de la Palatul Cotroceni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel