Vladimir Putin în vizită în Crimeea

Vladimir Putin va vizita, luni, Crimeea unde, la Kerci, va lansa în direct și în regim video construcția la cinci şantiere navale, inclusiv a celui din localitate, a unui număr de nouă nave militare cu deplasamentul total de circa 85.000 de tone, un record pentru Rusia postsovietică.

La Kerci președintele Rusiei va inaugura oficial lucrările a două nave clasificate în Rusia ca nave universale de desant.  În realitate e vorba de nave de mare tonaj ce îmbină funcţiile de navă de comandă, portelicopter și navă de desant, clasă inexistentă până acum în marina sovietică și cea rusă, potrivit romania-actualități.ro.

Cele două nave sunt răspunsul Moscovei la refuzul de ultim moment al Parisului de a-i livra în 2015, din cauza sancțiunilor, două nave similare clasa Mistral, construite de Franța pentru marina rusă.

Publicaţia "Izvestia" precizează că navele ruseşti vor fi mai mari decât cele două nave comandate în Franța. Fiecare va avea un deplasament de 25.000 de tone, 220 de metri lungime și va avea posibilitatea să transporte 20 de elicoptere grele și două batalioane întărite de infanterie marină. Vor fi primele portelicoptere şi cele mai mari nave de suprafață construite în Rusia în perioada postsovietică. Potrivit "Izvestia", una din nave va avea  baza în Marea Neagră, cealaltă în Oceanul Pacific.

Alături de crucișătoarele cu rachete, navele amiral ale celor două flote, ele pot deveni nucleul grupărilor ce vor opera în Marea Mediterană şi în regiunea Asiei de Sud-Est.

Tot luni, Putin va da startul construcției la șantierul naval din Severodvinsk, din nordul Rusiei, a două submarine nucleare cu rachete de croazieră, clasa modernizată Yasen-M.

Conform mediilor ruse, această clasă este varianta mult avansată a singurului submarin clasa Yasen, a cărui construcţie a durat 21 de ani.

Duminica viitoare, de Ziua flotei militare ruse, la Sankt Petersburg va avea loc cea mai mare paradă navală din ultimii ani, la care este posibil să asiste şi Vladimir  Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel