Vladimir Putin i-a acordat cetățenie rusă actorului Gérard Depardieu

putin_depardieu
putin_depardieu

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat joi decretul de acordare a cetățeniei ruse actorului Gérard Depardieu, născut în 1948, în Franța, textul decretului fiind publicat pe site-ul Kremlinului.

 "Vladimir Putin a semnat un decret privind acordarea cetăţeniei ruse francezului Gérard Depardieu", a anunţat Kremlinul într-un comunicat, în conformitate cu punctul "a" de la articolul 89 din Constituție, scrie rg.ru.

Preşedintele Putin a aunţat la sfârşitul anului că este pregătit să îi ofere un paşaport lui Gérard Depardieu, în cazul în care acesta o doreşte. "Dacă Gérard vrea cu adevărat să aibă un permis de sejur sau un paşaport rus, problema este ca şi rezolvată, în mod pozitiv", a declarat liderul de la Kremlin într-o conferinţă de presă.

Gérard Depardieu a ameninţat de curând că renunţă la paşaportul francez în semn de protest faţă de creşterea impozitelor, măsură care îi vizează pe cei mai bogaţi francezi şi că se gândeşte să ceară cetăţenia belgiană. Duminică, starul cinematografiei franceze a anunţat faptul că decizia Consiliului Constituţional (CC) francez privind cenzurarea taxării cu 75% a celor mai bogaţi contribuabili francezi "nu schimbă cu nimic" instalarea sa în Belgia.

Guvernul francez şi-a anunţat, totuşi, intenţia de a merge înainte cu creşterea presiunii fiscale asupra persoanelor care câştigă peste un milion de euro pe an, adoptând noi măsuri pentru ca acest proiect să fie conform Constituţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel