Vladimir Putin, discuție telefonică cu Emmanuel Macron, înaintea convorbirii cu Joe Biden

Vladimir Putin, discuție telefonică cu Emmanuel Macron / Foto: Facebook Emmanuel Macron
Vladimir Putin, discuție telefonică cu Emmanuel Macron / Foto: Facebook Emmanuel Macron

Vladimir Putin a avut o discuție telefonică cu Emmanuel Macron.

Președintele rus Vladimir Putin și președintele francez Emmanuel Macron au avut o conversație telefonică sâmbătă, a confirmat pentru Interfax purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

„Da, conversația a avut loc”, a spus Peskov la Moscova.

Convorbirea lor telefonică a durat 1 oră și 40 de minute, a informat televiziunea franceză de la Palatul Elysee. Macron ar fi vorbit cu omologul său rus Vladimir Putin pentru a încerca să atenueze tensiunea tot mai mare din criza ruso-ucraineană.

Ce au vorbit Macron și Putin

Președintele francez l-ar fi avertizat sâmbătă pe Putin, că „un dialog sincer nu este compatibil cu o escaladare militară” la granița cu Ucraina, scrie Quest France.

În cadrul acestei discuții, Emmanuel Macron și Vladimir Putin „și-au exprimat ambii dorința de a continua dialogul” asupra „modalităților de a avansa în implementarea acordurilor de la Minsk” privind Donbas și asupra „condițiilor de securitate și stabilitate în Europa”, a adăugat președinția franceză. De asemenea, președintele francez „a transmis preocupările partenerilor săi europeni și ale aliaților săi”.

Statele Unite au declarat vineri că o invazie rusă a Ucrainei ar putea avea loc „oricând”, acuzații descrise drept „speculații provocatoare” de șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov. Sâmbătă, Putin este programat să poarte discuții cu președintele american Joe Biden.

Ce au vorbit Lavrov și Blinken la telefon despre situația din Ucraina

Tot sâmbătă, la inițiativa americană, a avut loc o convorbire telefonică între ministrul rus de externe Serghei Lavrov și secretarul de stat american Anthony Blinken, a precizat Ministerul rus de Externe.

„Ministrul a subliniat că campania de propagandă lansată de Statele Unite și aliații săi cu privire la „agresiunea Rusiei” împotriva Ucrainei urmărește obiective provocatoare, încurajând autoritățile de la Kiev să saboteze acordurile de la Minsk și încercări dăunătoare de a rezolva cu forța „problema Donbas”.”,  este mesajul postat pe site-ul departamentelor de politică externă ale Federației Ruse.

După cum a remarcat șeful Ministerului rus de Externe, „reacția Washingtonului și Bruxelles-ului la proiectele tratatului ruso-american și a acordului cu NATO privind garanțiile de securitate pe care le-am prezentat ignoră prevederile cheie pentru noi, în primul rând privind neextinderea alianței și nedesfășurarea sistemelor de arme ofensive în apropierea granițelor ruse”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel