Vladimir Putin, din nou singur, de Crăciun

Vladimir Putin s-a aflat și de această dată singur la slujba de Crăciun, pe care rușii o serbează pe stil vechi, la 7 ianuarie. Liderul de la Kremlin s-a aflat într-o localitate rurală din regiunea Tver, la nord-vest de Moscova, relatează joi mass-media ruse.

Motivul pentru care Putin a fost la această  biserică a a fost acela că aici au  fost botezați părinții săi. Putin  a mai fost aici la slujba de Crăciun din 2011, când i-a dăruit preotului parohiei satului (Turghinovo) o icoană veche a unui artist necunoscut datând de la începutul secolului al XIX-lea, potrivit Interfax.

Anul trecut, președintele rus a participat la slujba de Crăciun într-o biserică dintr-un sat din regiunea Voronej (500-600 km sud de Moscova), iar, în 2014, într-o catedrală din Soci (pe coasta rusă a Mării Negre). În genere, de Crăciun, Putin se deplasează la biserici situate departe de capitală. Numai în 2000 și 2001 a participat la slujbele de Crăciun la catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.

Înainte de Anul Nou, Dmitri Peskov, purtătorul său de cuvânt, anunțase că președintele rus va serba trecerea dintre ani acasă, 'împreună cu familia și cei apropiați', eschivându-se să precizeze unde anume și cu cine.

[citeste si]

Chiar înainte de a divorța de soția sa Liudmila în vara lui 2013, Putin prefera să se prezinte singur la evenimentele ocazionate de marile sărbători religioase. După divorț s-au amplificat zvonurile despre relația sa secretă cu fosta gimnastă Alina Kabaeva, cu care ar avea chiar și copii și care s-ar afla la o reședință a sa din Soci. Cu toate acestea, Putin a declarat într-un interviu că se întâlnește foarte des cu cele două fete pe care le are din căsătoria cu Liudmila, Katerina și Maria.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziunile ruse, Putin s-a aflat după Revelion la Soci, unde a avut un antrenament de hochei. Ca de obicei, președintele rus a ieșit pe gheață în complexul sportiv "Galaxy", cu un tricou pe care avea imprimat numărul 11, a relatat Interfax. Tot la Soci a fost prezent și premierul rus Dmitri Medvedev, care preferă însă pârtiile de schi.

Dacă de Anul Nou, șeful statului rus le-a urat rușilor 'iubire și altruism', de Crăciun i-a chemat pe ruși să se unească în jurul 'idealurilor de bine, dragoste și milă'. 'Aceste valori durabile joacă un rol deosebit în istoria Rusiei, constituind un sprijin spiritual și moral al societății de-a lungul secolelor', subliniază președintele rus în mesajul său de Crăciun, în care i-a felicitat pe toți creștinii ortodocși care serbează Crăciunul pe stil vechi.(Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel