Vladimir Putin ar putea fi înlăturat de Prigojin, șeful Wagner. Fost ofițer de securitate: Pericolul unei lovituri de stat

Vladimir Putin ar putea fi înlăturat de Prigojin, șeful Wagner. Fost ofițer de securitate: Pericolul unei lovituri de stat / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin ar putea fi înlăturat de Prigojin, șeful Wagner. Fost ofițer de securitate: Pericolul unei lovituri de stat / Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin ar putea fi înlăturat de Evgheni Prigojin, susține un fost ofițer de securitate.

Vladimir Putin ar putea fi înlăturat de grupul de mercenari Wagner, potrivit lui Igor Girkin, un fost ofițer al Serviciului Federal de Securitate care a condus cândva un grup de militanți ruși la Donețk. Igor Girkin, cunoscut și sub pseudonimul "Strelkov", este acum un cunoscut blogger de război. El a susținut că șeful Wagner, Evgheni Prigojin, l-ar putea detrona pe Vladimir Putin de la conducerea Rusiei, a raportat Daily Mail, potrivit Business Insider.

"Dacă Prigojin rămâne șeful lui Wagner, revolta va veni rapid și radical" a spus Girkin într-un videoclip distribuit în mediul online de WarTranslated.

VEZI ȘI: Evgheni Prigojin acuză oficiali ai Kremlinului că îl cenzurează la Moscova: Vor primi o palmă din partea oamenilor, că încearcă să le închidă tuturor ochii şi urechile

"A fost declarată o tentativă de lovitură de stat... Ce se va întâmpla în continuare, nu știu, mai ales că Wagner este retras de urgență în bazele din spate... Pericolul unei lovituri de stat este clar", a mai spus acesta.

Prigojin, numeroase atacuri la adresa conducerii Rusiei

Evgheni Prigojin, care ar fi fost cândva un apropiat al lui Vladimir Putin a criticat în mod repetat ministerul rus al Apărării în ultimele luni. Săptămâna trecută, el a spus că Ucraina a câștigat mai multe trupe și mai multe arme de la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia.

Fondatorul grupului Wagner și-a început războiul împotriva liderilor publici ai Rusiei atunci  când a susținut că războiul din Ucraina  s-a întors împotriva rușilor, potrivit The Hill. El a vorbit public de mai multe ori despre pierderile mari ale Grupului Wagner în Bahmut, precum și despre puterea și rezistența armatei ucrainene. În unele dintre discursurile sale, Prigojin a sugerat chiar că liderii de vârf ai Rusiei ar trebui schimbați.

VEZI ȘI: Paramilitarizarea Rusiei, accelerată de războiul din Ucraina, susține Ministerul Apărării al Marii Britanii

Girkin, critici după invazia Ucrainei: Ne îndreptăm spre o înfrângere militară

Totodată, bloggerul Girkin a criticat impactul invaziei din Ucraina asupra Rusiei. Într-un alt video, postat pe YouTube luna trecută, preluat de ziarul ucrainean Ukrayinska Pravda, acesta a declarat că situația de pe linia frontului are un impact "extrem de negativ" asupra capacității Rusiei de a câștiga războiul.

"Nu mi-e teamă să spun că ne îndreptăm spre o înfrângere militară", a declarat Girkin în videoclip, adăugând că economia, armata și sistemul politic al Rusiei nu sunt pregătite pentru un astfel de "război lung și prelungit".

VEZI ȘI: Armata lui Putin începe să înlocuiască mercenarii Wagner din Bahmut. Prigojin: Noi ne retragem

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel