Vladimir Putin a decorat un astronaut american care a supravieţuit lansării eşuate a unei capsule Soyuz

Preşedintele rus Vladimir Putin a acordat Ordinul Curajului, una dintre cele mai înalte distincţii din Rusia, unui astronaut american care a supravieţuit în urmă cu un an lansării eşuate a unei capsule Soyuz, relatează AFP.

Potrivit unui decret prezidenţial publicat marţi, americanul Nick Hague, 44 de ani, este recompensat pentru curajul şi înaltul profesionalism de care a dat dovadă în condiţii periculoase în timpul lansării capsulei de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan.

Pe 11 octombrie 2018, capsula Soyuz la bordul căreia se afla astronautul american Nick Hague şi cosmonautul rus Alexei Ovchinin a suferit o defecţiune la câteva minute după decolarea către Staţia Spaţială Internaţională (ISS), un accident neobişnuit pentru programul spaţial rus.

După ce au fost catapultaţi cu succes de sistemul de salvare automată, cei doi astronauţi au ieşit nevătămaţi. În martie, aceştia au ajuns cu succes pe ISS, de unde s-au întors săptămâna trecută, după o misiune de şase luni.

Considerată una dintre cele mai înalte distincţii din Rusia, Ordinul Curajului este adesea acordat postum.

Staţia Spaţială Internaţională este unul dintre ultimele exemple de cooperare activă între Rusia şi Statele Unite, într-un context de tensiuni fără precedent după Războiul Rece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel