EXCLUSIV  Protestatar mort. Vladimir Beliș: ”Nu probagați prostii!” Adevărul despre efectul gazelor lacrimogene

Prof. dr. Vladimir Beliș, specialist renumit în medicină legală, a explicat, pentru DC News, că bărbatul decedat noaptea trecută la Spitalul Județean Alexandria nu ar fi murit din cauza gazelor lacrimogene pe care jandarmii le-au disperat la protestul din 10 august 2018, din Piața Victoriei din Capitală.

Prof. dr. Vladimir Beliș nu crede că bărbatul decedat noaptea trecută din cauza unei hemoragii interne la Spitalul Județean Alexandria ar fi murit din cauza gazelor lacrimogene pe care jandarmii le-au disperat la protestul din 10 august 2018, din Piața Victoriei din Capitală. Specialistul în medicină legală spune că aceste gaze au efect doar pe termen scurt și că-ți irită ochii.

„Acele gaze nu au efect pe termen lung. Au efect pe termen scurt, irită ochii și te fac să pleci din locul respectiv. Sunt la standarde europene, sunt omologate. Nu propagați prostii. Hemoragia internă poate fi provocată de o sumă mare de cauze. Eu vreau să știu cum au pus diagnosticul medicii de la spital, cum au stabilit cauza decesului? De unde a apărut ideea că gazele ar fi de vină? Separat de asta, vreau să vă spun că dosar penal pentru moarte suspectă este normal să fie deschis în acest caz. Dacă un pacient moare în spital la 24 de ore de la internare, din cauze necunoscute, se deschide dosar penal pentru moarte suspectă. Nu doar în cazul acesta, în toate cazurile care se încadrează. Aceasta este procedura, nu e ceva special. Circumstanțele reale ale decesului se stabilesc la necropsie, care e făcută de Serviciul de Medicină Legală. Așteptați să se facă autopsia și-o să vedem exact de ce a murit sărmanul om!", a explicat, exclusiv pentru DC News, Prof. dr. Vladimir Beliș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel